NEW MEDIA

Studiu AdMob: Android castiga cota de piata, sistemul de operare iPhone ramane dominant

26 martie 2010, ora 12:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Platformele de publicitate online au inregistrat o crestere a traficului provenit dinspre telefoanele mobile cu sistem de operare Android, insa iPhone ramane in continuare dominant pe acest segment, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetareAdMob.
AdMob, companie de care Google s-a aratat interesata in noiembrie 2009 pentru o posibila achizitie, a examinat traficul global catre platformele proprii de publicitate pe tot parcursul lunii februarie pe trei categorii - smartphone-uri, "feature phones"(telefoane mobile cu sistem de operare proprietar si cu mai putine aplicatii decat smartphone-urile - n.r.) si device-uri mobile ce pot accesa Internetul.

Concluziile companiei au fost ca 48% din traficul atras se datoreaza smartphone-urilor, in crestere de la 35% in perioada similara a anului trecut. Cresterea s-a datorat in mare parte adoptarii sistemului de operare Android de catre mai multi utilizatori, precum si de utilizarea sporita a aplicatiilor de pe smartphone-uri.

La nivel global, pe primul loc in topul sistemelor de operare este iPhone, urmat de Android si Symbian. Android a inregistrat cea mai mare crestere ca si cota de piata in luna februarie, de la 2% la 24%.Gadgeturile mobile ce pot accesa Internetul detin o cota de 17%, cu un procent de 93% din trafic detinut de iPod Touch.

In SUA, cel mai popular smartphone este iPhone, cu o cota de piata de 44,5%, urmat de Motorola Droid cu 15,2% si HTC Dream, cu o cota de 3,2%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 08:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter