- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Tinerii pana in 30 de ani sunt mai receptivi la publicitatea pe mobil

27 Nov, 16:14 • Redactia DailyBusiness
Circa 19% dintre persoanele cu varste intre 21 si 30 de ani reactioneaza la reclamele pe telefonul mobil, spre deosebire de cele peste 30 de ani, potrivit unui studiu realizat de Direct Marketing Asssociation, citat de eMarketer.
Tinerii pana in 30 de ani sunt mai receptivi la publicitatea pe mobil

Tinerii cu varste cuprinse intre 15 si17 ani sunt si ei usor de atras in publicitatea pe mobil, mai ales prin oferte de tipul reducerilor la tarife sau gratuitatilor la telefonia mobila. Rata de respondenta la publicitatea pe telefonul mobil a scazut la 7% in cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani.

Totusi, circa jumatate din adolescenti nu sunt de acord sa primeasca reclame pe telefonul mobil, in pofida reducerilor sau gratuitatilor oferite. Lucrurile stau si mai rau la adulti, unde peste 65% nu accepta acest tip de publicitate.

Spre exemplu, din cei 6% din totalul utilizatorilor care au acceptat sa primeasca reclame pe telefonul mobil, in luna iunie a acestui an, 4,5% sunt reprezentanti de adolescenti cu varste intre 13 si 17 ani. Din procentul de 2,4% de respondenti la sms-urile publicitare, 1,6% sunt reprezentanti de adolescenti.