NEW MEDIA

UE vrea mai multa protectie pentru internauti si modifica o lege veche de 15 ani

05 noiembrie 2010, ora 11:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
viviana.jpgmedie.jpg
Comisia Europeana a cerut joi asigurarea unei protectii mai mari pentru utilizatorii de Internet in ceea ce priveste datele cu caracter personal, dupa ce Facebook si Google s-au confruntat din nou cu scurgeri de informatii care au readus in discutie problemele privind siguranta pe Internet, scrie presa internationala.

Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, si-a anuntat intentia de a revizui normele Uniunii Europene privind protectia datelor astfel incat sa tina seama de dezvoltarea de retele sociale, publicitate personalizata si alte servicii Web, care au ridicat probleme legate de confidentialitate. Noua legislatie, programata sa fie introdusa anul viitor, va inlocui reguli stabilite in 1995.

"Protectia informatiilor personale este un drept fundamental. Pentru a garanta acest drept, avem nevoie de reguli clare si consistente. De asemenea, trebuie sa modificam legile in conformitate cu provocarile noilor tehnologii si globalizarii", a declarat Viviane Reding.

Utilizatorii ar trebui sa fie informati "in mod clar si transparent" despre felul in care vor fi utilizate datele lor. De asemenea, ar trebui sa li se asigure dreptul de a sterge in totalitate orice informatie digitala, cum sunt de exemplu cele care apar in profilul de pe retelele sociale, si ar trebui sa fie informati cand astfel de date au fost utilizate ilegal, a mai spus comisarul.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 06:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter