NEW MEDIA

Un nou site de SMS-uri gratuite vrea afaceri de 50.000 euro

19 ianuarie 2008, ora 14:00   | 7 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mobil-medie.jpg
Compania de web design Gravity Design a lansat saptamana aceasta un site de pe care pot fi trimise mesaje SMS gratuite, sustinute prin publicitate, de pe urma caruia se asteapta la venituri de 50.000 de euro in primul an.
Numele site-ului este PubliSMS.ro, iar investitia initiala se ridica la circa 3.000 de euro.

Un serviciu similar cu PubliSMS.ro a fost lansat la inceputul lunii decembrie de site-ul Apropo.ro, detinut de divizia de servicii online a MediaPro.

Prin intermediul PubliSMS, utilizatorii pot trimite zilnic cate doua SMS-uri gratuite care contin la inceput mesaje publicitare de cate 30 de cuvinte.Veniturile site-ului vor proveni de la advertiserii care au posibilitatea de a cumpara intre 100 si 200.000 de SMS-uri, contra unui cost de 8,33 euro, respectiv 16.660 euro. Conform lui Marius Dosinescu, manager si actionar majoritar al Gravity Design, afacerile generate in primul an de catre PubliSMS.ro ar putea ajunge in jurul cifrei de 50.000 euro.

"Afacerile s-ar putea ridica la 50.000 euro, dar profitul va fi mic. Avem deja trei clienti care vor sa-si faca publicitate pe SMS-uri si cel mai probabil vom incheia contracte cu ei la inceputul lui februarie", a declarat Dosinescu pentru DailyBusiness.

Acesta a precizat ca unul dintre cei trei clienti a cumparat deja reclame care vor fi implementate in 100.000 de SMS-uri de pe data de 5 februarie, dar nu a dezvaluit numele clientului.

Site-ul nu functioneaza insa decat daca exista advertiseri interesati sa achizitioneze spatiu in SMS-uri. Utilizatorii pot trimite numai atatea SMS-uri cate au fost rezervate de advertiseri. In cazul in care site-ul ramane temporar fara clienti-advertiseri, compania va subventiona un numar maxim de 100.000 SMS-uri, prin intermediul Floridelux.ro sau al altor proiecte proprii, a spus Dosinescu.

Deocamdata, Floridelux.ro, creat tot de Gravity Design, este unicul client pentru PubliSMS.ro. Floridelux.ro a cumparat 2.475 de "unit-uri", adica echivalentul a 2.475 de SMS-uri care pot fi trimise de utilizatori.

"Pana cand vom perfecta contracte cu clienti din exterior, ne autopromovam propriile proiecte prin intermediul site-ului PubliSMS.ro", a spus Dosinescu.

La inregistrare, utilizatorii trebuie sa ofere informatii personale, inclusiv numarul de telefon mobil. Printre serviciile oferite advertiserilor de Gravity Design se pot astfel numara si campanii de promovare targetate, in randul utilizatorilor site-ului, in functie de criterii precum varsta sau sex.

Pe langa Gravity Design, Dosinescu mai detine si compania de web design Avantaj Net, creata in 2001.

Companiile grupului au inregistrat in 2007 afaceri de circa 300.000 euro, conform lui Dosinescu. Printre proiectele create anterior se numara Floridelux.ro, Coroane.ro, BrazideCraciun.ro sau Artleigallery.com.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
gimini a spus:
19/01/2008 20:05
Si de ce ar vrea cineva sa economiseasca 3 centi ca sa isi enerveze prietenii cu asemenea SMS-uri?

Si cati bani pot avea asemenea insi, care nu au in buzunar nici macar 3 centi?

Si de ce ar vreo companie-advertiser sa vanda ceva cuiva care nu are nici macar 3 centi in buzunar?

Ma rog... fiecare cu damblaua lui...
 
Dragos a spus:
20/01/2008 14:25
Mi se pare prea mare pretul de 8.33 centi pentru un mesaj.. Si pentru a atinge 50.000 EUR trebuie sa aiba o baza de date cu numere de telefon foarte mare si sa aiba acordul tuturor de a le trimite AD'uri pe telefon..
 
Laura a spus:
20/01/2008 20:39
Eu consider ca este o initiativa de admirat. Am vizitat site-ul si mi se pare extrem de simplu, la obiect si usor de folosit. Mi se intampla de multe ori sa nu mai am credit pe telefon, mi se intampla de multe ori sa fiu interesata de ce mai apare nou prin magazine, prin oras, ce promotii exista...Nu stiu...Nenumarate chestii! Si mi se intampla de foarte putine ori sa am prieteni "usor de deranjat" cu cateva caractere publicitare inaintea mesajului meu. Poate si ei sunt la fel de interesati ca si mine de noutati... Suntem inconjurati de publicitate pe care o inghitim fara a avea vreun avantaj oarecare... Iata ca mai profitam si noi de pe urma lor...O mana spala pe alta...
 
Steff a spus:
21/01/2008 10:25
Laura tu cumva faci reclama mascata?
 
Laura a spus:
21/01/2008 11:45
Cred ca intrebarea este: Voi aveti ceva impotriva acestor oameni cu idei bune? Pur si simplu mi se pare o treaba interesanta. Pe mine una ma va ajuta. Este o parere. Daca nu este o parere negativa este catalogata instantaneu drept reclama mascata?! Sa fim seriosi... Gimini se considera superior targetului acestui site, pe Dragos il framanta cifra de afaceri a bietilor oameni, iar Steff isi pune intrebari existentiale... Unii oameni au idei bune si fac bani de pe urma lor. Bravo lor! Jos palaria!
 
Pagini: 12
Materialele zilei din NEW MEDIA
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 20 Mai 2018, 18:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter