- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

YouTube: Vom incepe sa transmitem live pana in 2009

03 Mar, 13:05 • Redactia DailyBusiness
Steve Chen, cofondatorul YouTube, cel mai mare portal cu continut video din lume, a declarat ca pana la finele lui 2008 site-ul va incepe sa transmita videoclipuri in direct, beneficiind de suportul companiei-mama Google, a scris InformationWeek.
YouTube: Vom incepe sa transmitem live pana in 2009

„Ne-am dorit de mult timp sa transmitem in direct, dar pana acum nu am avut resursele necesare pentru a realiza acest lucru la performante bune. Impreuna cu Google insa, speram sa lansam acest serviciu pana la finele anului”, a declarat Steve Chen, intr-un scurt interviu acordat publicatiei Pop17.com.

Live video este un serviciu ce permite preluarea cu web-cam-ul a anumitor imagini si apoi transmiterea acestora in timp real pe Internet. Acest lucru nu este o noutate, Yahoo lansand luna trecuta un serviciu similar – Yahoo Live, care se afla in prezent in testari.

Pe langa posibilitatea de a transmite in direct pe Internet imagini inregistrate cu web-cam-ul, Yahoo Live include o aplicatie de programare speciala pentru companii, pentru ca firmele sa poata transmite in timp real imagini de la conferinte sau intalniri pe mai multe site-uri, simultan.

Un serviciu unic aparut odata cu lansarea Yahoo Live este posibilitatea de a viziona alti utilizatori care urmaresc aceeasi transmisiune in direct, cu conditia ca acestia sa aiba activate web-cam-urile proprii. Astfel, mai multi utilizatori care urmaresc transmisiunea pot dialoga intre ei si schimba pareri, pe masura ce se succed imaginile.

Oficialul YouTube nu a oferit amanunte despre ce optiuni va oferi serviciul de transmisiuni in direct ce urmeaza a fi implementat de companie cel mai probabil pana la finele lui 2008.

Alte site-uri ce ofera continut video in direct sunt Justin.TV, Ustream.TV sau Mogulus.com