- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Ziarul tiparit, detronat de ziarele online in SUA

01 Mar, 11:11 • Redactia DailyBusiness
Stirile tiparite pierd din ce in ce mai mult teren in fata celor online in SUA, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Pew Research Center, citat de presa internationala. Ziarul tiparit a fost detronat ca popularitate de stirile online.
Ziarul tiparit, detronat de ziarele online in SUA

Chiar daca a devansat presa scrisa, online-ul se plaseaza pe locul 3 in ordinea preferintelor americanilor, dupa posturile TV locale si nationale de stiri.

Peste 80% din respondenti primesc stirile prin intermediul link-urilor de pe e-mail.

Studiul mai arata ca motoarele de cautare Google News Si AOL sunt cele mai folosite, alaturi de site-urile de stiri CNN si BBC.

Acelasi studiu releva faptul ca un sfert dintre americani citesc stirile de pe telefonul mobil, tinerii fiind mai interesati de acest aspect decat cei de varsta a doua si a treia. Astfel 43% din respondentii sub 50 de ani au declarat ca primesc stirile pe mobil, procentul fiind de doar 15% in randul celor cu varsta de peste 50 de ani.

Cele mai cautate stiri sunt cele legate de starea vremii.

Mai mult de 90% dintre utilizatori folosesc mai mult de o singura platforma pentru a primi stirile si 57% dintre useri consulta intre doua si cinci website-uri pentru a acoperi o arie cat mai cuprinzatoare si exacta de stiri.

Studiul a fost realizat telefonic pe un esantion de 2.259 respondenti, intre 28 decembrie si 19 ianuarie. Intervievatii au peste 18 ani.