- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

20% dintre cumpărători investesc în apartamente pentru a le închiria

21 Nov, 00:34 • Redactia DailyBusiness
O pondere de 20% din cumpărătorii Premium North Lane și Premium Regie își achiziționează apartamentul cu scopul de a-l închiria, potrivit dezvoltatorului ansamblurilor rezidențiale. Nivelul redus al dobânzilor la depozitele bancare, care se apropie de zona negativă, dar și o sporire a gradului de cultură financiară a românilor a făcut ca numărul bucureștenilor interesați să-și investească economiile în imobiliare să crească puternic în ultimii doi ani.
20% dintre cumpărători investesc în apartamente pentru a le închiria

Compania prevede că numărul cumpărătorilor care achiziționează apartamente în blocuri noi pentru a le închiria va crește cu circa 30% în următorii 2-3 ani.

„Dacă, până acum, zona preferată de clienții care doresc să închirieze apartamentul cumpărat era în nordul Bucureștiului, datorită apropierii de zona marilor corporații, de aeroport și de DN1, acum, ei sunt tot mai interesați de zona Grozăvești-Regie. Pe lângă faptul că se află în zona renumită dintotdeauna ca fiind una studențească, pe lângă beneficii legate de apropierea de centrul Bucureștiului, aici va fi construit un complex de clădiri de birouri imens, ceea ce va și crește prețurile în zonă”, a spus Marius Nicola, director general al Conlux Development, dezvoltatorul ansamblurilor rezidențiale Premium Regie și Premium North Lane.

Prețul de închiriere în zona de nord a Bucureștiului se situează în prezent în jurul valorii de 10 euro pe metru pătrat în cazul unui apartament mobilat și utilat, de la circa 8 euro pe metrul pătrat în urmă cu doi ani, potrivit datelor Premium.

Prețurile de închiriere în zonă vor crește în continuare, pe fondul creșterii cererii, a apetitului populației pentru investiții imobiliare, dar și ca reacție a avansului construcțiilor noi în exteriorul Capitalei, dezvoltatorii depărtându-se din ce în ce mai mult de punctele de interes, pe măsură ce terenurile devin din ce în ce mai puțin disponibile.

În zona Grozăvești-Regie, prețul de închiriere al unui apartament mobilat dintr-un bloc nou este de circa 8 euro pe metrul pătrat, prețul fiind unul redus și în cazul achiziției, comparativ cu zona de nord a Capitalei. Avantajul este faptul că, în următorii doi ani, cererea de apartamente în zonă va crește vertiginos prețul chiriilor, acestea urmând să ajungă la un nivel de 12-15 euro pe metru pătrat.

„Datele sunt certe. În prezent, zona Grozăvești-Regie este una dintre cele mai profitabile pentru investiții pe termen lung. Mari companii internaționale au anunțat că vor dezvolta proiecte aici, deci, prețurile vor exploda în următorii doi ani”, a adăugat Nicola.

Dezvoltatorul Premium North Lane, Conlux Development, a mai construit ansamblul rezidențial Green Arcades (complex de 10 vile în Herăstrău), blocurile de apartamente din apropierea Satului Francez (Cotruș 59, Virgil Madgearu 22, Danielopol 34), Premium North Lane (complex rezidențial de 6 blocuri – 370 de apartamente – din zona pădurii Băneasa, Bd. Apicultorilor nr. 10, 12, 38A, 56, 70, Șos. Gh. I. Sisești nr. 225 C) și complexul Premium Regie, aflat în curs de finalizare.