- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Adama: Piata rezidentiala se dezgheata, vindem intr-o luna cat am vandut intr-o jumatate de an

27 Apr, 17:42 • Redactia DailyBusiness
Dezvoltatorul imobiliar Adama sustine ca piata rezidentiala a inceput sa se dezghete, astfel ca firma vinde clientilor finali in jur de 20 de apartamente pe luna, ceea ce reprezinta o majorare usoara fata de finele lui 2009.
Adama: Piata rezidentiala se dezgheata, vindem intr-o luna cat am vandut intr-o jumatate de an

Comparativ cu primele luni ale anului trecut, cresterea este substantiala, avand in vedere ca din ianuarie 2009 pana in vara anului trecut, am vandut doar cateva unitati locative, au spus reprezentantii companiei.

„Clientii au inceput sa depaseasca pragul psihologic de teama, impulsionati de programul Prima Casa. Pe de alta parte, ei au inteles ca e mai bine sa cumpere acum, deoarece mai tarziu, preturile ar putea sa urce iar”, a declarat Asher Lax, director de vanzari si marketing la Adama.

Cine sunt clientii acestor apartamente? In marea majoritate, persoane cu varsta in jur de 30 de ani, cu venituri peste medie si care dispun de 20-40% din pretul locuintei, potrivit oficialilor dezvoltatorului.

Adama dezvolta, in prezent, 9 proiecte rezidentiale in Romania, doua in Ucraina si doua in Moldova. Grupul are in plan extinderea prin constructia de noi faze si finalizare a celor 9 ansambluri rezidentiale situate atat in Bucuresti, cat si in orase precum Bacau, Iasi, Ploiesti sau Brasov. Acestea vor cuprinde peste 3.000 de locuinte. De asemenea, compania vizeaza lansarea de noi proiecte rezidentiale in tari ca Moldova, Ucraina si Turcia.