REAL ESTATE

AFI Europe Romania: Venit operational cu 8% mai mare in 2015

14 martie 2016, ora 12:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
AFI Park & AFI Palace Cotroceni.jpg
AFI Europe România anunță rezultatele obținute în T4 2015 și pe parcursul anului trecut, înregistrând un venit operațional net (NOI) de peste 40 de milioane de euro în 2015 al activele sale generatoare de venit din România, reprezentând o creștere cu 8% în comparație cu aceeași perioadă a lui 2014.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din București, activul cel mai mare și mai important al companiei AFI Europe România, a avut un venit operațional net de aproape 8 milioane de euro în T4 2015, și de aproximativ 31 de milioane de euro în 2015, rezultate cu peste 3% mai mari față de cele înregistrate în anul precedent.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepția hipermarketului, au crescut cu 9,3% în T4 și cu 8% pe parcursul anului trecut, în comparație cu 2014.

Venitul operațional net al AFI Palace Ploiești a fost de peste 4 milioane de euro în 2015, fiind cu peste 6% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a lui 2014.Vânzările retailerilor din centrul comercial din Ploiești au înregistrat o creștere semnificativă anul trecut, cu 24% în T4 2015 și cu 23% pe parcusul anului trecut, față de cele din anul precedent.

Gradul de ocupare actual al AFI Palace Ploiești este de peste 99%.

"
Odată cu finalizarea clădirii de birouri AFI Park 4&5, portofoliul nostru a crescut la 180.000 de mp închiriabili. De asemenea, pentru AFI Palace Cotroceni am finalizat anul trecut două extinderi, iar alte dezvoltări sunt plănuite pentru centrele comerciale din Cotroceni și Ploiești în 2016. Rezultatele financiare foarte bune și cifrele pozitive la nivel microeconomic ale României ne încurajează să începem noi proiecte, precum noul centru comercial (45.000 mp)  ce va fi dezvoltat în Brasov și proiectul de birouri (50.000 mp) de pe Șoseaua Progresului din București, a căror construcție este plănuită să demareze anul acesta”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Rezultate AFI Properties: Profituri de 50 de milioane de euro în 2015;

Compania anunță o distribuție de dividende de 55 de milioane de euro.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat astăzi rapoartele financiare pentru 2015, înregistrând un profit de 50 de milioane de euro și un venit operațional net de 81 de milioane de euro.

Venitul operațional a crescut în 2015 cu 15% la 112 milioane de euro în comparație cu aceeași perioadă a lui 2014.

Rezultatele de anul trecut față de cele din 2014 au fost influențate de deprecierea euro cu 10% în raport cu moneda națională a Israelului.


AFI Properties anunță o distribuție de dividende în 2016 și 2017 către acționarii săi de aproximativ 55 de milioane de euro, după cele în valoare de 60 de milioane de euro, care au fost distribuite anul trecut.

În prezent, AFI Properties, prin subsidiarele sale, dezvoltă 80.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi 500 de unităţi rezidenţiale, suplimentare celor câteva sute de mii de metri pătrați care sunt în faza de proiectare, inclusiv centrul comercial și proiectul de birouri din Brașov. 

AFI Properties deține la acest moment peste 550.000 de metri pătrați de proprietăți generatoare de venit.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 25 Aprilie 2018, 06:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter