- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Afi regandeste mall-ul din Ploiesti, pe bani mai multi

30 May, 23:59 • karina.popescu
Afi Europe a anuntat mai multe schimbari in cadrul proiectului pentru centrul comercial din Ploiesti, programat pentru deschidere pe 1 octombrie 2013.
Afi regandeste mall-ul din Ploiesti, pe bani mai multi

Investitia totala pe care o necesita proiectul in faza actuala se ridica la 40 de milioane de euro, cu 5 milioane de euro mai mult decat se estima la inceput.

Suprafata inchiriabila totala este acum de 29.000 de metri patrati, fata de 26.000 de metri patrati, cat era prevazut initial, schimbare ce se datoreaza maririi suprafetei acordate hipermarketului Cora, dupa ce retailerul a cerut un spatiu mai mare.

Parterul va fi aproape in totalitate ocupat de acest hipermarket, care se va intinde pe o suprafata de 13.000 de metri patrati, cu 8.000 de metri patrati mai mult decat era programat initial. Pe langa acesta, vor mai fi si alte spatii destinate serviciilor (banci, telecom, etc.).

Asadar, o schimbare importanta o constituie mutarea intregii zone de fashion la primul etaj al mall-ului.

Orice metru patrat pe care il construim in plus conteaza foarte mult daca ne gandim la viitoarele venituri”, a declarat David Hay, CEO Afi Europe Romania.

Suprafata pre-inchiriata a ajuns in prezent la 18.000 de metri patrati. Printre primii retaileri care si-au anuntat prezenta aici se numara Flanco (1.200 mp), H&M (1.600 mp), Reserved (500 mp), New Look (500 mp), Aldo, Collin’s, Motivi, Jolidon, Optinova, Bigotti, Musette, Samsonite etc.

Mall-ul va avea 1.000 de locuri de parcare, in majoritate subteran.

Oficialii Afi Europe nu au semnat inca finantarea, desi mall-ul este peste 60% preinchiriat. Constructia demarata in urma cu cateva saptamani este asigurata, momentan, din fonduri proprii. Bancile cu care colaboreaza de 10 ani sunt Raiffeisen si Unicredit.

Cum va face fata concurentei celor de la NEPI

Ploiestiul va mai gazdui inca un mall – Ploiesti Shopping City – dezvoltat de sud-africanii de la NEPI si Carrefour Property in imediata vecinatatea hipermarket-ului Carrefour, situat la iesirea din oras inspre Brasov.

Lucrarile aici au inceput in iarna, iar livrarea este promisa mai devreme, in toamna acestui an, dupa investitii care se vor ridica la 65 de milioane de euro. Centrul comercial dezvoltat de fondul de investitii va avea o suprafata inchiriabila de 55.000 de metri patrati.

Asadar, probabil va fi o concurenta acerba intre cele doua mall-uri, intr-un oras care nu a cunoscut experienta unui centru comercial modern.

Intrebat cum va face fata acestei concurente, David Hay a raspuns ca nici nu o considera concurenta, din moment ce mall-ul celor de la NEPI este in afara orasului.

„Principalul avantaj fata de mall-ul dezvoltat de NEPI este faptul ca suntem pozitionati in oras. Ganditi-va cum ar fi ca cineva, obosit dupa o zi de munca, sa prefere sa mearga la cumparaturi in marginea orasului, a spus David Hay.

Totusi, acesta a fost de acord ca mall-ul sud-africanilor ar putea atrage mai multi clienti in weekend-uri, in timp ce Afi ar ramane referinta din cursul saptamanii. Motivul va fi dat, probabil, de salile de cinema, care vor veni „la pachet” cu centrul de langa Carrefour. Si Afi are in plan sa aduca la mall-ul din centru un operator de multiplex-uri, insa nu in prima faza de livrare.

Viitorul centru comercial se va numi Afi Palace Ploiesti si va fi construit in zona pietei Obor din estul orasului, dupa modelul Afi Palace Cotroceni, urmand reuneasca toate marile firme care functioneaza in prezent in mall-ul din Bucuresti.

Mall-ul din Ploiesti este al doilea proiect aflat in curs de dezvoltare anul acesta de catre Afi, alaturi de prima cladire clasa A din cadrul proiectului Afi Business Park Cotroceni din Bucuresti, ce va fi inaugurata in august 2012.