REAL ESTATE

Anuala de Arhitectura aduna proiecte in valoare de peste 50 mil.euro

21 mai 2012, ora 14:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Madrid. Caixa Forum.jpg
Cele 100 de proiecte rezidentiale, cladiri publice si amenajari care vor fi prezentate in cadrul Anualei de Arhitectura 2012 au o valoare de peste 50 de milioane de euro. Tema propusa de organizatori in acest an este "ECO- Arhitectura".

Evenimentul este organizat de Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (O.A.R Bucuresti) si Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) in perioada 1-12 iunie, in spatiul expozitional Sala Dalles din Bucuresti.

Lucrarile de arhitectura inscrise in concurs au fost realizate pe parcursul ultimului an (de la jumatatea lui 2011, la prima jumatate a anului curent). Au intrat in concurs 100 de proiecte rezidentiale, cladiri publice si amenajari care au o valoare cumulata a executiei de peste 50 milioane euro. La acestea se mai adauga inca 100 de carti de specialitate, studii si proiecte care concureaza la diverse sectiuni din concurs. Astfel, Anuala de Arhitectura 2012 va include 200 de proiecte jurizate.

Editia 2012 marcheaza 10 ani de la infiintarea Anualei de Arhitectura si isi propune sa puna accentul pe eco arhitectura si pe rolul arhitectului in definirea spatiului si a stilului de viata.Tema eco a acestei editii a fost inspirata de tendintele internationale in arhitectura, dar si de noile directive EU referitoare la eficienta energetica a constructiilor, ce vor intra in vigoare in toate tarile membre din 2020.

In Romania se afla in dezbatere publica mai multe proiecte de lege care fac referire la standardele eco si la eficienta energetica a materialelor de constructii. Astfel, incepand cu 2013, toti producatorii de materiale de constructii care activeaza in Romania trebuie sa se alinieze si sa faca modificari ale portofoliului de produse comercializate.

In 2011, O.A.R Bucuresti a pus accent pe spatiile publice, unul dintre proiectele in care s-au implicat pentru a genera organizarea unui concurs de arhitectura fiind Piata Universitatii, pentru amenajarea supraterana a spatiului.

Chiar daca concursul s-a organizat dupa ce incepuse santierul pentru parcajul subteran, este totusi important faptul ca s-a reusit un dialog cu Primaria, prin care aceasta a consimtit sa colaboreze cu arhitectii care au castigat concursul pentru amenajarea Pietei.

Printre membrii juriului se numara atat arhitecti romani, cat si arhitecti cu cariera internationala, invitati la Bucuresti cu ocazia Anualei 2012.

Arhitectura eco este un concept relativ recent care are in general doua abordari: arhitectura verde si arhitectura durabila. Primele constructii in acest spirit au aparut cu precadere dupa anii 1970, marcati de criza petrolului.

Este un domeniu ce influenteaza din ce in ce mai mult viata cotidiana, arhitectii incercand sa utilizeze tehnologii noi, materiale naturale si solutii inventive prin care sa diminueze impactul negativ al constructiilor asupra sanatatii oamenilor si a mediului inconjurator.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 14 August 2020, 08:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter