- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Auchan nu va mai deschide anul acesta hipermarketul de pe fosta platforma Tractorul Brasov

03 Feb, 00:01 • cristina.mihai
Pe lista deschiderilor de hipermarketuri Auchan din acest an nu mai apare si unitatea din proiectul imobiliar Coresi Brasov, anuntata in urma cu un an, asa ca aducerea la viata a zonei de retail de pe fosta platforma Tractorul va mai intarzia.
Auchan nu va mai deschide anul acesta hipermarketul de pe fosta platforma Tractorul Brasov

Auchan a anuntat ca va deschide in acest an proiectele din Iasi, Craiova si Constanta. Hipermarketul din Brasov, care ar fi urmat sa se deschida la finalul lui 2011, nu mai mai apare pe lista operatorului.

Oficialii Auchan au confirmat pentru DailyBusiness.ro ca unitatea din Brasov nu va fi deschisa in 2011, insa nu au oferit detalii suplimentare legate de factorii care i-au determinat sa ia aceasta decizie.

La inceputul lui 2010, oficialii companiei Auchan au spus ca vor cumpara terenul pe care vor construi hipermarket-ul din Brasov. Totusi, in prezent, oficialii lantului de hipermarket-uri spun ca singura achizitie pe care au facut-o este cea a terenului pe care vor construi hipermarketul din Craiova.

Intrebati de DailyBusiness.ro daca intelegerea cu Auchan mai este valabila sau hipermarketul s-a retras din proiect, oficialii Centerra, dezvoltatorul proiectului Coresi Brasov, nu au facut niciun comentariu.

Oficialii Auchan si cei ai Centerra au anuntat la finalul lunii ianuarie 2010 lansarea zonei de retail de pe fosta platforma Tractorul si inaugurarea hipermarket-ului Auchan din incinta proiectului la finalul lui 2011.

Lucrarile de constructie ale zonei de retail ar fi urmat sa inceapa la mijlocul lui 2010, insa au fost amanate. Ultimele date furnizate de dezvoltator prevedeau un debut al constructiei pentru inceput de 2011.

Prima etapa a proiectului Coresi Shopping City ar urma sa cuprinda hipermarketul Auchan, o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive. Parcul de retail are o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 45.000 mp.