- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bucsaru a batut palma cu CEC si Green City a iesit din insolventa

28 Mar, 14:46 • Redactia DailyBusiness
Compania Green City Construct, dezvoltatorul unui ansamblu de vile in sudul Capitalei, detinut de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, iese din reorganizare judiciara in urma acordului semnat cu CEC Bank, finantatorul primei faze a proiectului imobiliar Green City.
Bucsaru a batut palma cu CEC si Green City a iesit din insolventa

„Instanta a aprobat la sedinta din 23 martie 2011 inchiderea procedurii de reorganizare judiciara. Decizia instantei s-a bazat pe faptul ca dezvoltatorul nu are obligatii de plata neonorate”, se precizeza intr-un comunicat al Green City.

In plus, dezvoltatorul proiectului imobiliar si CEC Bank au stabilit de comun acord sa ofere populatiei un sistem nou de rate la dezvoltator pentru o perioada de 4 ani de zile.

Pentru o casa Neva, preturile vor incepe de la 96.000 euro( plus TVA), cu o rata lunara de 600 euro, si elementul de noutate in pachet, avansul va fi asemanator cu cel din avansul pentru programul „Prima Casa” si anume minim 5%.

Complexul de case Green City este realizat in trei etape, dintre care doar prima etapa a investitiei a fost realizata prin accesarea unui credit bancar de la CEC Bank.

Celelalte doua etape de dezvoltare sunt finantate din surse proprii si insumeaza inca 300 de case dintre care jumatate sunt deja finalizate, iar restul vor fi finalizate pana la finele anului in curs.

In acest moment, mai mult de jumatate din case sunt vandute si peste 400 de locatari s-au mutat deja in Green City.

Initierea procedurii reorganizarii judiciare nu a afectat in niciun fel locuintele construite, nici modul de functionare al complexului rezidential, au subliniat reprezentantii companiei.

Green City, cea mai mare investitie din domeniul rezidential demarata in ultimii 3 ani, si-a solicitat intrarea in insolventa la inceputul anului, pe fondul inaspririi conditiilor de creditare si rambursare a imprumutului contractat de la CEC Bank pentru constructia unor case.