- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Constructia mega-proiectului de 400 mil. euro, Colosseum Shoping Center, a inceput. Finantarea vine de la Bank of Cyprus

16 Jun, 07:22 • cristina.mihai
Proiectul de retail Colosseum Shoping Center din Capitala, care va include un retail parc si 3 mall-uri, cu o suprafata totala de aproape 200.000 mp inchiriabili, a demarat, dupa ce dezvoltatorul a obtinut recent finantare de la Bank of Cyprus, a spus Panico Panayi, omul de afaceri britanic, de origine cipriota, care detine proiectul.
Constructia mega-proiectului de 400 mil. euro, Colosseum Shoping Center,  a inceput. Finantarea vine de la Bank of Cyprus

„Ne-am simtit usurati si fericiti cand am aflat ca in sfarsit putem incepe acest proiect la care lucram de 7 ani si in care am investit pana acum 56 mil.euro”, spune Panayi, care a mentionat ca au incercat sa obtina finantare de la mai multe banci printre care si BCR, BDR sau Raiffeisen.

Proiectul Colosseum, localizat pe soseaua Chitilei, va fi dezvoltat pe o suprafata de 620.000 metri patrati. Proiectul va fi realizat in doua faze, printr-o investitie totala de 400 mil. euro.

Momentan, compania Nova Imobiliare, prin care se dezvolta proiectul, va demara doar constructia parcului de retail din proiect, o investitie de 80-90 mil. euro.

In prima faza se va construi un parc comercial cu o suprafata de 58.000 metri patrati, iar in cea de-a doua etapa,3 mall-uri, cu o suprafata totala de 140.000 metri patrati, care urmeaza sa gazduiasca 480 de magazine si 8.500 locuri de parcare.

Fiecare dintre cele 3 centre comerciale vor fi orientate spre un tip de public. „Unul va fi un centru destinat familiilor, altul tinerilor si unul magazinelor de lux”, spune Ulysses Vafiadis, directorul Nova Imobiliare, dezvoltatorul proiectului.

Prima faza a fost deja contractata integral. Pentru partea de mall-uri, compania nu a demarat inca procesul de inchiriere, cel mai probabil aceasta urmand sa inceapa in toamna lui 2011, potrivit lui Panayi.

Prima faza a proiectului va fi finalizata in primavara anului viitor, urmand ca pana in 2014 sa fie finalizat tot proiectul. Printre chiriasi se numara hipermarketul Carrefour, magazinul de electrocasnice Flanco, precum si reteaua de magazine de bricolaj Leroy Merlin.

Panico Panayi avea o avere estimata la 72 milioane de lire sterline, in 2009. Britanicul de origine cipriota si-a facut averea in mare parte din sali de bingo, afacere pe care a vandut-o acum 5 ani pentru 90 mil. lire sterline. Dupa exitul din zona de bingo, investitorul a inceput sa se concentreze doar pe investitii imobiliare.