REAL ESTATE

Ce probleme au arhitectii cu proiectul imobiliar de la fosta Casa Radio

26 februarie 2009, ora 17:10   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dambovita-center.jpgmr.jpg
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) considera ca, in zona de constructie a proiectului de pe fosta Casa Radio din Bucuresti, terenul este dificil, cu mare umiditate, iar constructiile vor perturba panza freatica. Teoretic, acest lucru va duce, printre altele, la inundarea subsolurilor din zona.
In plus, constructiile vor diminua semnificativ fasia verde de langa Dambovita, prevazuta in Planul Urbanistic General, conform NewsIn.

Proiectul va aduce si probleme mari legate de traficul in zona, mai cred arhitectii bucuresteni. Astfel, raportat la cladirile existente, numarul de parcari preconizat (4.500) este de trei ori mai mic decat cel necesar. De asemenea, arhitectii sunt de parere ca si circulatia pietonala se va desfasura cu dificultate.

Potrivit arhitectilor, volumul construit conform formei actuale a proiectului este foarte mare, cu diferente mari fata de zonele din vecinatate, dar si fata de "media" actuala a Capitalei. Arhitectii mai critica aglomeratia de volume confuze, amplasate intamplator, si de imitatii derizorii ale unor obiecte, cum ar fi roata si fantana dansatoare, preluate din parcurile de distractii.Proiectul Dambovita Center (Casa Radio), detinut in proportie de 75% de compania israeliana Plaza Center, va cuprinde un centru comercial cu 110.000 mp inchiriabili.

Proiectul Casa Radio, cu o valoare estimata de 1,1 mld. euro, va avea o suprafata construita de 560.000 mp (inclusiv parcarea), cuprinzand o zona comerciala, spatii de birouri, un centru de conferinte, spatii rezidentiale, un hotel si o cladire destinata unei autoritati publice.

Primele cladiri ale proiectului Dambovita Center din Capitala ar putea fi date in folosinta in 2011-2012, iar intregul ansamblu, in 2015, a declarat, joi, in cadrul dezbaterii publice privind acest proiect, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii, Ioan Andreica.
Proiectul Complexului Dambovita Center prevede realizarea unor spatii comerciale cu suprafata desfasurata de 16 hectare si a unui complex de afaceri, hotelier si rezidential cu suprafata desfasurata de 24 hectare.

PUZ-ul privind zona Dambovita Center se afla in faza de dezbatere publica. Conform acestui plan, cea mai inalta cladire din Bucuresti si din Romania, cu 34 de etaje si 155 metri inaltime, ar urma sa apara pe malul Dambovitei. Tot acolo vor fi construite alte doua turnuri, cu 26 si, respectiv, 30 etaje.

Potrivit unor surse municipale, proiectul va fi aprobat de indata ce va ajunge pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul are aprobarea comisiei de urbanism a Capitalei, ai carei membri au fost numiti de primarul general Sorin Oprescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Vlad a spus:
27/02/2009 03:51
Din pacate este o mare prostie .Malurile Dimbovitei sunt slabe ( amintitiva- de soseaua care s-a parabusit in zona fostului Abator ) . Sunt multe argumente rationale care ar trebui sa spuna nu acestor constructii ---Oricum parerea noastra este : sa asteptam 2-3 ani sa functioneze complet blocurile noi cere s-au construit sa vedem ce plaingeri vor avea viitorii(nefericiti ) locatatari si apoi sa autorizam proiecte mari .
 
Enduro a spus:
02/03/2009 09:30
Stam si ne lamentam incontinuu ... Ca e prea mic, prea mare, ca nu tin malurile, ca se vede urat, ca e cladirea prea veche, ca nush ce arhitect vede nush ce pericole, ... Da sa fie platita, nene, o expertiza sanatoasa cu aia de au construit cladiri de zeci de etaje si de zeci de mii de mp pe malurile marilor sau oceanelor, sau in Dubai sau Tokyo. Chiar credeti ca nu exista solutii ca toate problemele sa fie rezolvate ???
Apoi exista, pare-se, o legenda privind un blestem al familiei care a detinut intreaga zona si potrivit acelui blestem nu se va face niciodata nimic durabil acolo ... O fi doar legenda ? Ca sunt foarte multi ani de cand acolo nu s-a putut ridica nimic ....
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter