- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ce s-a ales de mallurile care au dat chix

25 Jul, 08:24 • Redactia DailyBusiness
Cele 11 malluri care au dat chix in valtoarea crizei financiare au inghitit 532 de milioane de euro si au lasat in urma lor gauri de cateva sute de milioane in conturile bancilor finantatoare si in buzunarele multor constructori.
Ce s-a ales de mallurile care au dat chix


Ce se intampla cu rebuturile sectorului comercial? O parte dintre acestea isi schimba destinatia, optiune la care ar putea apela tot mai multi investitori care au in proprietate centre comerciale cu probleme. City Mall din Bucuresti va fi transformat, pana in toamna acestui an, in cladire de birouri, Armonia Arad a fost inchis si va fi preschimbat in spatii de depozitare, iar proprietarii Galleria Suceava se gandesc serios la posibilitatea schimbarii proiectului ramas gol in spatii logistice.

Printr-un proces de reamenajare a trecut si Tiago Mall din Oradea, in repozitionarea caruia Gabriel Popoviciu a investit circa 20 mil. euro. Fostii proprietari ai Armonia Braila, fondul de investitii RED Management Capital, au luat in considerare optiunea transformarii centrului comercial intr-un spatiu dedicat magazinelor de tip outlet inca de la declansarea insolventei, insa mallul a intrat in faliment in noiembrie 2011. De atunci, creditorii se chinuie sa vanda proprietatea la 40% din valoarea datoriilor, anunta Capital.ro.