- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cele mai mediatizate proiecte rezidentiale nu sunt si cele mai vandute

26 Feb, 17:43 • Redactia DailyBusiness
Asmita Gardens si Planorama sunt cele mai mediatizate doua proiecte rezidentiale din zona Bucuresti-Ilfov in presa scrisa, in ultimele 12 luni, conform unei analize Mediafax Monitorizare. Acestea nu sunt fruntase si in topul vanzarilor, preturile ridicate din Asmita Gardens si constructia oprita la Planorama tinand departe multi potentiali cumparatori, conform datelor DailyBusiness.ro.
Cele mai mediatizate proiecte rezidentiale nu sunt si cele mai vandute

Totusi, cele 2 proiecte sunt vandute in proportie de peste 80%, ca urmare a unor contractari anterioare perioadei analizate.

Analiza Medifax evalueaza cantitativ acoperirea media pe care 59 de proiecte de locuinte noi din Capitala si imprejurimi au avut-o in presa scrisa centrala in perioada 1 februarie 2009 – 31 ianuarie 2010.

Astfel, ansamblurile sau cartierele rezidentiale cu cel mai mare numar de mentiuni in presa scrisa centrala au fost: Asmita Gardens (cu circa 6% din numarul total de mentiuni monitorizate), Planorama, Greenfield si Residenz (fiecare cu aproximativ 5% din numarul de mentiuni), Confort City, Rasarit de Soare si Cosmopolis (circa 4,5% fiecare), Blue Tower, Vitan Platinum Towers, InCity Residences si New Town Residence (in jur de 4% fiecare).

Restul de 49,5% dintre mentiunile monitorizate au fost inregistrate de alte 48 de proiecte anuntate de dezvoltatorii imobiliari.

Din cele mai mediatizate proiecte, cele mai bine vandute, in aceasta perioada, au fost Rasarit de Soare, Confort City si Greenfield.

Harta primelor proiecte rezidentiale dupa acoperirea media arata ca acestea sunt situate in cartierele Vitan, Colentina, Titan si Dristor din Capitala, in zona Padurii Baneasa si in doua localitati apropiate de Bucuresti (Chitila si Stefanestii de Jos).

De asemenea, toate aceste ansambluri si cartiere de locuinte noi au fost lansate in perioada de boom imobiliar, iar cele mai multe dintre ele fie au fost finalizate integral, fie au incheiat prima etapa de constructie in a doua parte a anului 2009. In schimb, doua dintre ansambluri (Planorama si Blue Tower) sunt in intarziere, in urma intreruperii lucrarilor de constructie din cauza problemelor financiare ale dezvoltatorilor in contextul crizei.

In conditiile in care sectorul imobiliar a fost unul dintre cele mai puternic afectate de criza in 2009, principalele teme abordate in articolele monitorizate au fost stadiul livrarilor si al vanzarilor de locuinte noi in ansamblurile mentionate, strategiile de vanzare si facilitatile de finantare oferite de dezvoltatori si, in unele cazuri, consecintele problemelor financiare cu care s-au confruntat unii dezvoltatori.

Analiza Mediafax Monitorizare a fost realizata pe baza unui numar de aproape 1.450 de mentiuni, referitoare la 59 de proiecte rezidentiale, din perioada 1 februarie 2009 – 31 ianuarie 2010. Au fost monitorizate 152 de publicatii centrale (cotidiene, saptamanale, bilunare si lunare).