REAL ESTATE

Creste numarul tranzactiilor de inchiriere pe segmentul rezidential de lux din nordul Bucurestiului

01 aprilie 2015, ora 12:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nordis_apartament_inchiriat_2 (2).jpg
In partea de nord a Capitalei, a crescut cererea de apartamente premium de inchiriat, atat la nivel de intentie, cat si in ceea ce priveste numarul de tranzactii.  Cel mai mult a crescut cererea de apartamente de trei camere in aria Aviatorilor, Dorobanti, Primaverii si Floreasca, cu 40%, aici si numarul tranzactiilor fiind cu 21% mai mare in T1 2015 fata de T4 2014, conform unei analize realizate de Nordis.

‚ÄěIn primul trimestru din 2015 am remarcat o crestere atat a numarului de cereri de apartamente si vile pentru inchiriere, cat si a numarului de tranzactii de inchiriere, in conditiile unei oferte relativ constante ‚Äď cu doar circa 5% mai mari, fata de trimestrul anterior. Cresterea cererii la nivel de agentie a fost de peste 50%, iar numarul total de tranzactii a crescut cu circa 15%. Cei mai multi chiriasi de lux s-au orientat catre apartamente de trei camere‚ÄĚ, declara Emanuel Postoaca, general manager al Nordis.Unde si ce fel de apartamente au cautat chiriasii in primul trimestru al anuluiO crestere spectaculoasa s-a inregistrat pentru aria rezidentiala de lux Aviatorilor, Primaverii, Dorobanti si Floreasca, unde s-a  remarcat o crestere de peste 40% a numarului de cereri de inchiriere, pentru apartamente situate in imobile noi (construite dupa anul 2000). Cele mai multe cereri au vizat apartamente cu bugete sub 1.200 de euro si de asemenea aici s-a inregistrat si cea mai crescuta rata de tranzactionare.

Numarul de tranzactii in aria Aviatorilor, Primaverii, Dorobanti si Floreasca a crescut cu 21%, potrivit statisticilor Nordis.

Tot in aria Aviatorilor, Dorobanti, Primaverii si Floreasca a avut loc si cea mai vizibila schimbare a ponderii noilor bugete alocate de catre potentialii chiriasi in cautare de apartamente premium: daca in ultimul trimestru din 2014 un procent de 43% veneau cu un buget de pana in 1.200 euro/luna, acum procentul acestora s-a ridicat la 55%, conform analizei Nordis.  

In zonele Baneasa-Pipera si Herastrau ponderile bugetelor pentru inchiriere s-au pastrat relativ aceleasi cu sfarsitul anului trecut.

Zona Herastrau a inregistrat cereri pentru toate categoriile de bugete

In zona Herastrau, s-a inregistrat p majorare a numarului de cereri cu circa 35%, pe toate categoriile de bugete, atat pentru apartamente cu buget sub 1.200 euro, cat si pentru apartamente cu buget peste 1.500 euro. 

Numarul tranzactiilor este cu 11% mai mare decat in trimestrul anterior, conform analizei Nordis.

In Baneasa si Pipera a crescut si cererea de vile

Numarul total de cereri de inchiriere in zona Pipera, atat pentru vile cat si pentru apartamente, a crescut in primul trimestrul cu circa 30 %, fata de trimestrul anterior.

Cresterea cererii de vile a fost mai mica fata de cresterea cererii de apartamente. Astfel cererea de vile pentru inchiriere in zonele Baneasa si Pipera a inregistrat o majorare de cca 15% in timp ce cererea de apartamente pentru inchiriere a crescut cu aproximativ 36%, potrivit datelor Nordis.Cele mai cerute au fost apartamentele si vilele cu buget lunar sub 1.200 euro si de asemenea cele mai multe tranzactii s-au finalizat in aceste bugete.

Numarul de tranzactii de inchiriere de locuinte de lux in zonele Baneasa si Pipera a crescut cu circa 17%.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost infiintat in 2008, de catre Emanuel Postoaca, consultant imobiliar cu experienta in investitii rezidentiale in zona de nord si astazi reuneste trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliara, Nordis ¬¨ Administrare, de administrare de imobile si Nordis Investments, de investitii si dezvoltare imobiliara. Nordis are in portofoliu, la vanzare, inchiriere sau in administrare ¬†peste 2.500 de proprietati premium din zonele de nord ale Bucurestiului din Piata Victoriei si pana in Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii, Herastrau ‚Äď Soseaua Nordului, Baneasa si Pipera.

Citeste si Cuibul luxului: Secretele cartierului bucurestean locuit aproape numai de straini 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Sambata, 23 Iunie 2018, 01:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter