- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cum a ajuns inchiderea unei agentii imobiliare motiv de lauda (Update)

30 Sep, 00:20 • cristina.mihai
Proprietarii WHS Imobiliare au anuntat saptamana aceasta ca agentia imobiliara a fost desfiintata dupa 10 ani de activitate. Nu prea pare un motiv de lauda, insa proprietarii sustin ca au facut acest lucru pentru a vira catre o zona mai etica a business-ului imobiliar. Astfel, dupa un deceniu de brokeraj pe apartamente ieftine s-au hotarat sa vanda apartamente de lux.
Cum a ajuns inchiderea unei agentii imobiliare motiv de lauda (Update)

Update – 30.09

Stefan Nita este la randul lui acuzat de frauda. Site-ul antitepari.ro scrie ca Stefan Nita si Alexandra Demian, proprietarii Luxury International Consulting au doua firme in faliment. Astfel, Wolf House Stefan, unde Nita este asociat unic, a intrat in faliment la finalul lui 2008, iar WHS Incendiar Press, firma unde sunt actionari Nita si Demian, se afla de asemenea in faliment. Potrivit datelor de pe Tribunalul Bucuresti, firma WHS Incendiar Press a intrat in faliment inca din toamna lui 2009.

Conform sursei citate, una din firmele celor doi a emis Bilete la Ordin care nu au fost onorate la data scadentei, in valoare totala de peste 4,8 miliarde de lei vechi.

Omul de afaceri Stefan Nita nu a facut niciun comentariu pe acest subiect pana la momentul publicarii articolului.

Articolul initial – 16.09

Oficialii fostei companii WHS Imobiliare spun ca se mentineau pe linia de plutire cu business-ul, chiar daca veniturile erau in scadere cu 30%, insa au decis sa inchida pentru ca s-au saturat de jocul „murdar” din domeniu.

„Ma deranja ceea ce se intampla pe piata, ofertele mincinoase ale unor brokeri, care astfel faceau concurenta neloiala”, spune Stefan Nita, unul dintre actionarii principali ai WHS, la randul lui o persoana controversata in acest business.

Ofertele mincinoase fac intr-adevar parte din tehnicile de vanzari ale unor agenti imobiliari. Acestia posteaza anunturi de vanzari sau inchirieri la preturi sub medie, dar care de fapt nu exista, pentru a atrage clienti.

Astfel, in aceasta perioada in care munca din imobiliare este din ce in ce mai lipsita de satifactii, iar lupta dintre agentii este pe viata si pe moarte, omul de afaceri sustine ca a hotarat sa renunte la acest joc si sa intre pe un segment mai „curat”, cel al proprietatilor de lux.

„Acum fac ceea ce imi place, discutam de imobile cu o arhitectura deosebita pe care lucram cu exclusivitati. Pentru anul acesta ma astept la venituri de 200.000 euro, mai ales ca deja negociem o prima vanzare”, mai spune Nita, care admite ca vechea firma nu ar fi atins acest nivel de venituri in aceste cateva luni.

Stefan Nita si Alexandra Demian, principalii actionari ai WHS, au infiintat o agentie noua, denumita Luxury International.

Actionarii considera ca proprietatile premium au fost, pana acum, un segment neexploatat suficient si vad in acesta un mare potential. „In comparatie cu vanzarea apartamentelor low si medium class, care reflecta direct situatia economica nationala sau chiar mondiala dintr-un anumit moment, vanzarea proprietatilor premium nu este afectata de sezonalitate”, considera Nita.

Totusi, piata proprietatilor de lux nu a mers prea bine in acest an. Astfel, companiile sau departamentele de rezidential ale agentiilor mari nu au mai reusit sa incheie vanzari care sa depaseasca valori de ordinul sutelor de mii de euro in 2010. Mai mult chiar, unii dintre oamenii care au fost concentrati pana acum pe proprietati de lux vor acum sa vanda apartamente ieftine.