- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cum va evolua piata spatiilor de birouri din Europa in 2011

09 Nov, 11:40 • Redactia DailyBusiness
Piata spatiilor de birouri din Europa va avea o revenire graduala in 2011, ce va fi sustinuta de cresterea cererii combinata cu reducerea stocului de spatii livrate, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara King Sturge.
Cum va evolua piata spatiilor de birouri din Europa in 2011

Revenirea pietei spatiilor de birouri din regiunea Europei Centrale si de Est nu este inca o certitudine, dar activitatea in acest domeniu va lua avant pana la finele anului, pe fondul evolutiei pozitive din Varsovia si Moscova, se mai arata in raport.

Londra si Paris au fost primele centre vest-europene in care nivelul chiriilor pentru spatiile de birouri premium au inceput sa creasca la inceputul anului, in timp ce in alte orase vest-europene importante a stagnat.

In regiunea Europei Centrale si de Est evolutia este mixta, unele centre ca Moscova si Istanbul inregistrand cresteri, in contrast cu alte orase din regiune.

Dar, pana si pentru cele mai vulnerabile piete din regiune, perspectivele pentru finele acestui an sunt unele de stabilitate.

Ratele de neocupare a birourilor din Europa au crescut la cele mai mari niveluri in ultimele 12 luni si continua sa creasca in unele orase, in timp ce in Moscova si Londra se inregistreaza scaderi.

O combinatie intre cresterea cererii si reducerea stocului de spatii de birouri livrate ar putea duce la un declin mai pronuntat al ratei de neocupare a birourilor in urmatorul an, se mai mentioneaza in raportul citat.