REAL ESTATE

Detaliul de langa bloc care te poate face cu 7 ani mai tanar si cu mii de dolari mai bogat

20 iulie 2015, ora 00:04   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
copaci.jpg
Data viitoare cand vei cauta un apartament pentru cumparat sau inchiriat, numara copacii de pe strada. Vezi ce impact poate avea mai exact asupra calitatii vietii tale fiecare copac in plus din cartierul in care locuiesti.

Un nou studiu arata ca daca locuiesti pe o strada cu mai mult de 10 copaci fata de medie te face sa te simti de parca ai fi cu 7 ani mai tanar sau ai castiga cu 10.000 de dolari mai mult pe an.

Se stie deja ca oamenii se simti mai fericiti si sunt mai sanatosi daca traiesc intr-o zona cu multa verdeata. Aceasta contribuie, de exemplu, la reducerea numarului de boli respiratorii precum astmul.

Un nou studiu merge in profunzime si analizeaza avantajul adus de fiecare copac in parte, potrivit FastcoExist.com."Am considerat ca trebuie sa cuantificam legatura dintre numarul de copaci si starea de sanatate a celor din zona, varsta si venitul acestora. In acest mod, responsabilii cu dezvoltarea urbana vor avea o imagine mai clara asupra impactului fiecarui copac si poate vor tine cont de aceste date in viitoarele proiecte si politici publice din domeniul sanatatii”, spune Omid Kardan, doctorand la Universitatea din Chicago si coordonator al studiului.

Cercetatorii au studiat harti cu 530.000 de copaci de pe strazile din Toronto si imagini din satelit cu pomii din curtile locuitorilor. Ulterior au comparat aceste date cu informatii despre starea de sanatate, varsta, venitul si educatia locuitorilor.

Astfel, au descoperit ca un numar mai mare de copaci in cartier reduce riscul de obezitate, boli cardiace sau diabet. Faptul ca sunt mai sanatosi si mai fericiti datorita copacilor numerosi echivaleaza cu un castig anual de 10.000 de dolari, mai spun cercetatorii. Iar copacii de-a lungul unei strazi par sa aiba un impact mai mare decat cei din curtile unora sau din parcuri.

"Reducerea poluarii si contributia la eliminarea stresului sunt cateva din metodele prin care copacii influenteaza starea de sanatate a oamenilor", spune Kardan.

El precizeaza ca adaugarea a 10 copaci pe o strada obisnuita ar putea fi o metoda mai simpla de imbunatatire a starii de sanatate a localnicilor.

"10 copaci in plus pe o strada inseamna o crestere de 4% a densitatii pomilor pentru o strada normala din Toronto, ceea ce este realizabil din punct de vedere logistic”, mentioneaza realizatorul studiului, ce mai arata ca plantarea de copaci necesita mai putin bani decat majorarea salariilor tuturor cu 10 dolari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
cristi petrescu a spus:
20/07/2015 13:57
Un nou studiu spune ca daca vecinii tai nu ar fi imputiti si arunca gunoaiele pe strada,daca Primaria nu ar fi plina de handicapati care nu au nici o treaba cu civilizatia,zona verde,traficul,mafia terenurilor si a constructiilor ilegale,etc
Ai trai cu adevarat si copiii tai ar fi intr-o tara civilizata.
 
dan a spus:
20/07/2015 15:41
asta e ca poanta aia cu fumatorii.... un nefumator ii spune unui fumato: daca nu ai mai fuma cate un pachet de tigari pe zi, timp de 20 de ani ai strange bani de un ferrari... si fumatorul il intreaba: bun, ok, si unde e ferrariul tau parcat?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 04 Decembrie 2020, 09:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter