REAL ESTATE

Doar 10% din proiectele rezidentiale anuntate pentru 2009 in Bucuresti vor fi efectiv livrate

03 decembrie 2008, ora 00:01, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
keys.jpgmica.jpg
Doar unul din 10 proiecte rezidentiale cu termen de livrare in 2009 va fi livrat efectiv pe piata, ca urmare a opririi sau amanarii mai multor proiecte rezidentiale din Capitala, care cuprind cumulat cateva mii de locuinte, considera reprezentantii agentiei MediaCity.
In perioada 2009-2010, pe piata rezidentiala bucuresteana vor fi livrate sub 1.000 de unitati locative noi, ca urmare a amanarii sau chiar renuntarii la unele proiecte noi, in contextul crizei economice, considera Alexandru Nitescu, manager al departamentului de proiecte si investitii, Regatta.

Numarul de unitati livrate ulterior, in urmatorii 2 ani nu va fi mult mai mare nici in conditiile in care piata rezidentiala se va debloca in prima parte a lui 2009.

"Aceste cifre sunt extrem de reduse comparativ cu totalul stocului de apartamente vechi existente in piata. Chiar si o eventuala redresare, care ar fi posibil sa se inregistreze in primul trimestru din 2009, nu va putea aduce modificari majore privind livrarile de unitati noi intrucat ciclul de realizare al unui proiect nou, de la momentul achizitionarii terenului si pana la finalizare, este de minim 24 luni", a spus Nitescu.Totusi, in 2009 pe piata ar putea fi livrate un numar mai mare de locuinte noi, ca urmare a unor "reportari" din 2008.

Potrivit, unui raport al Colliers International, pentru semestrul doi al acestui an au fost anuntate spre livrare peste 3.200 de locuinte noi in 16 proiecte rezidentiale. O parte din acestea au fost deja livrate (spre exemplu Metropolis sau Primavara Ghencea), altele urmeaza pe acest final de an, iar unele vor avea livrarea la inceputul anului 2009. Spre exemplu, proiectul Rose Garden va incepe livrarile la inceputul lui 2009 si nu in 2008, cum era programat anterior.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 24 Septembrie 2020, 16:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter