REAL ESTATE

Era Imobiliare intră pe piaţa din România şi vrea să atragă 100 de francize

10 noiembrie 2015, ora 16:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imobiliare.jpg
Compania Era, una dintre cele mai puternice companii de franciză imobiliară la nivel global, anunţă intrarea pe piaţa din România şi introducerea sistemului de francizare Era Business System.

Piaţa imobiliară din România este în acest moment una prea puţin reglementată, în care accesul se face foarte uşor. În această piaţă eterogenă, Era Romania îşi propune ca în următorii 5 - 10 ani, peste 100 de agenţi şi agenţii imobiliare să facă parte din sistemul Era şi să deţină fiecare minim 10% din aria rezidenţială acoperită.

În primii trei ani de funcţionare Era România doreşte să atingă cel puţin 50 de francizaţi. În medie, în fiecare din ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Era deţine 15% din piaţa imobiliară rezidenţială.

În momentul în care un broker sau o agenţie se afiliază sistemului de francizare Era, i se pun la dispoziţie o serie de instrumente şi un set de cunoştinţe care îl ajute pe piaţa imobiliară.Aceştia nu îşi pierd autonomia, fiecare franciză fiind deţinută independent.  În relaţia de franciză, Era acordă o licenţă brokerului sau agenţiei pentru a-şi desfăşura activitatea sub numele său şi pentru a urma modelul unic de afaceri Era, în schimbul unei taxe lunare de licențiere. Printre produsele şi serviciile Era Real Estate care vor ajuta agenţiile să se diferenţieze clar pe piaţă se numără: sistemul de internet Era, CRM Era, sistemul de recomandări Era, programul de training-uri Era.

Operaţiunile în România vor fi coordonate de Valentin Krastev, un profesionist in domeniul dezvoltării sistemului de francizări şi vânzări imobiliare, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. Valentin Krastev a deţinut funcţia de director de marketing al Asociației Bulgare de Franciză, este un fondator al Federaţiei de Franciză a Ţărilor de la Marea Neagră şi lucrează îndeaproape cu Asociaţia Română de Franciză şi Asociaţia Turcă de Franciză (UFRAD).

Planul de dezvoltare Era Romania este special adaptat la piaţa locală şi ia în calcul condiţiile specifice de aici. Activitatea Era România se va concentra în primă fază în capitală, deoarece Bucurestiul este piaţa imobiliară cea mai importantă din Romania în care se desfăşoară peste 30% din activitatea rezidențială. 

Oscilaţiile de preţ de la valoarea medie de 2300 €/m2 din perioada de vârf (2008) la valoarea medie de 1000 €/m2 de astăzi, sunt una dintre particularităţile pieţei rezidenţiale din Bucureşti.  Tot ca o particularitate, în prima jumătate a anului 2015 preţurile caselor din centrul oraşului au crescut modest, cu un procent mediu anual de 3%, în timp ce preţurile din zonele periferice ramân sub presiune (-4,0%).

Era a fost înființată în SUA în anul 1971 şi are o experienţă de peste 40 de ani în  domeniul imobiliarelor. În Europa, Era a creat o serie de start-up-uri în 14 pieţe europene în ultimii 20 de ani şi astăzi are peste 1100 de birouri şi peste 6000 de membri în Europa.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Alex a spus:
13/11/2015 11:39
Sper ca aceasta franciza sa vina ca o gura de oxigen pe piata si sper ca majoritatea punctelor expuse in sectiunea de solutii (blogulimobiliar.ro/agentiile-imobiliare), sa fie rezolvate odata cu noile schimbari din sector.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 05:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter