- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Finalizarea mall-ului Cotroceni Park s-a intins pana in ziua inaugurarii

29 Oct, 00:01 • cristina.mihai
Centrul comercial Cotroceni Park din Capitala, care va fi inaugurat astazi in Capitala, era un adevarat camp de "batalie" miercuri: cateva zeci de muncitori lucrau la usile de la intrarea in mall, in interior majoritatea retailerilor realizau ultimele lucrari, iar muncitorii faceau ultimele retusuri.
Finalizarea mall-ului Cotroceni Park s-a intins pana in ziua inaugurarii

Chiar daca mall-ul era ieri departe de a fi impecabil, Reuven Havar, country managerul dezvoltatorului, compania Afi Europe, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca pana joi la ora 11:00 lucrurile vor fi puse la punct. Mall-ul va fi inaugurat pentru public astazi la ora 12.00.

2009 a inceput cu o deschidere in graba pe piata mall-urilor bucurestene, in primavara centrul comercial Grand Arena din Capitala fiind inaugurat fara a fi finalizat integral si cu un grad de neocupare de peste 40%. Spre deosebire de mall-ul din Berceni, insa, in Cotroceni Parc situatia este mai buna. Chiar daca lucrarile s-au intins pana in ultima zi, mall-ul este finalizat, majoritatea retailerilor si-au amenajat magazinele, iar asteptarile tutoror aduc aminte de zilele bune ale pietei imobiliare. „Sunt mai putin de 20 de magazine, din 257, in general de suprafete mici, care inca nu sunt ocupate”, spune Havar.

Afi Europe estimeaza in medie 50.000 de vizitatori de zi in cadrul centrului comercial, cu varfuri de 70.000, si venituri din chirii de circa 5 mil. euro in primul an.

Nu doar reprezentantii centrului comercial sunt optimisti, ci si cei ai hipermarket-ului Real, din incinta mall-ului, care au declarat pentru DailyBusiness.ro ca aceasta unitate va avea, potrivit estimarilor lor, printre cele mai mari venituri din reteaua din Romania, in ciuda concurentei din zona Politehnica.

Chiar daca la deschidere majoritatea magazinelor vor fi deschise, sunt si companii care au anuntat deja deschiderea pentru a doua jumatate a lunii viitoare, un astfel de exemplu fiind chiar unul dintre principalele puncte de atractie ale centrului comercial, cinematograful Cinema City, cu o capacitate de 4.000 de locuri si care va cuprinde si prima sala Imax din Romania.

In ceea ce priveste zona de divertisment, Afi Palace Cotroceni va fi de departe liderul pietei bucurestene, cuprinzand o pista de carting, doua cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp – cel mai mare aflat intr-un centru comercial din Romania, deschis tot timpul anului – un lac artificial cu barcute electrice pentru copii, un teren de joaca pentru copii, o pista de role, o arena de laser tag, bowling si snooker, un spatiu dedicat expozitiilor permanente.

AFI Palace Cotroceni va crea peste 5.000 de noi locuri de munca, majoritatea fiind furnizate de catre retaileri, in timp ce activitatile de administrare a mall-ului – intretinere, securitate, curatenie – vor furniza peste 500 de locuri de munca.

Printre chiriasii AFI Palace Cotroceni se numara New Yorker, Waikiki, X-Side, Inditex, cel mai mare retailer vestimentar din Europa (cu toate brandurile sale: Zara, Zara Home, Zara Man, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka, Pull& Bear), dar si brand-uri precum C&A, Mango, Marks & Spencer.

Majoritatea magazinelor din mall vor fi deschise pana dupa miezul noptii.

AFI Palace Cotroceni in cifre

– Investitie totala: 300 milioane euro
– Investitie totala in punctele de distractie: 90 milioane euro
– Suprafata totala construita: 215.000 mp
– Suprafata inchiriabila: 79.000 mp
– Suprafata real hypermarket: 13.380mp
– Suprafata Cinema CityIMAX: 7.500 mp