- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Fondatorii MagazinulDeCase.ro au cedat controlul site-ului pentru a sustine extinderea

03 Apr, 12:56 • emanuel.ceciu
Elena Anghel, proprietara portalului imobiliar Elephanto.ro, a preluat controlul site-ului MagazinulDeCase.ro, intr-o tranzactie prin care cele doua servicii au fost inglobate, MagazinulDeCase extinzandu-si astfel acoperirea in patru noi judete.
Fondatorii MagazinulDeCase.ro au cedat controlul site-ului pentru a sustine extinderea

Inainte de intrarea Elenei Anghel, 42 de ani, in actionariat, compania Web Content Services, care opereaza MagazinulDeCase, avea 7 asociati persoane fizice. Patru dintre ei au cedat toate actiunile catre Ileana Anghel, ceilalti trei detinand in prezent, cumulat, 50% din firma. Dintre ei, cel mai important actionar este Matei Malos, 25 de ani, co-fondatorul site-ului, ramas cu 22% dupa ce a vandut 3% din firma in aceasta tranzactie.

„Nu a fost vorba de o tranzactie in bani. Am decis impreuna sa inglobam Elephanto.ro in MagazinulDeCase.ro – o decizie pe care o consideram benefica ambelor firme -, urmand ca, in viitor si prin contract, Elena Anghel sa sustina financiar dezvoltarea portalului la care aceasta a devenit actionar principal”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Matei Malos, care va ramane director general al companiei.

Elephanto.ro a adus in portofoliul MagazinulDeCase.ro circa 1.800 de anunturi imobiliare din judetele Dolj, Cluj, Arad si Timisoara, portalul acoperind astfel in prezent 10 judete din Romania. MagazinulDeCase.ro are in prezent circa 8.800 de anunturi imobiliare. Echipa Elephanto.ro a fost inglobata de asemenea in cadrul proiectului MagazinulDeCase.ro, iar site-ul Elephanto redirectioneaza deja utilizatorii catre MagazinulDeCase.

„In contextul crizei economice, am decis ca unirea celor doua proiecte este un lucru benefic. Daca ma intrebati de ce actionarii MagazinulDeCase.ro au fost de acord sa cedeze actiunile catre mine, as raspunde pentru ca aveau nevoie, in acest context si nu numai, de un om cu experienta mai vasta de business „, a declarat pentru DailyBusiness.ro Elena Anghel.

In primele trei luni ale lui 2009, numarul de vizitatori ai MagazinulDeCase.ro s-a dublat fata de aceeasi perioada a lui 2008, catre 250.000, conform oficialilor firmei. Numarul de tranzactii incheiate efectiv in primul trimestru al acestui an au depasit 350.

In ciuda crizei din real-estate, Malos spune ca veniturile pe primul trimestru al anului au fost de circa 100.000 euro, similar cu cele din semestrul intai al anului precedent.

„Am inceput sa implementam si publicitate pe site, lucru care a dus la cresterea afacerilor noastre. In rest, veniturile provin din tarifele pe care proprietarii le achita pentru postarea anunturilor pe site-ul imobiliar”, a spus el.

Directorul MagazinulDeCase.ro, in prezent singurul proiect detinut de Web Content Services SRL, a subliniat ca pana spre finalul anului se va axa pe consolidarea pozitiei portalului in cele 10 judete, urmand ca din trimestrul patru sa inceapa extinderea si in alte regiuni ale tarii precum si sa lanseze un alt proiect imobiliar pe Internet.