- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

George Padure are la vanzare 80 de apartamente pe care acum 2 ani le credea vandute. Preturile: cu 25% mai mici

30 Jun, 13:09 • cristina.mihai
Circa 80 de apartamente din proiectul Metropolis Residence, dezvoltat de compania Star Proiect Development, controlata de George Padure si un grup de investitori belgieni, au fost scoase la vanzare, desi in urma cu doi ani toate cele 276 fusesera precontractate.
George Padure are la vanzare 80 de apartamente pe care acum 2 ani le credea vandute. Preturile: cu 25% mai mici

„Da, am reprimit o parte din locuinte inapoi”, a declarat George Padure, directorul general al dezvoltatorului.

El a precizat ca locuintele sunt ofertate acum la preturi cu circa 25% mai reduse decat cele de acum 2 ani, dar nu a precizat cate locuinte din cadrul proiectului au fost returnate de cei care le precontractasera.

Totusi, surse din piata au spus pentru DailyBusiness.ro ca in acest moment circa 30% din apartamentele din proiect sunt la vanzare prin showroom-ul dezvoltatorului.

Cei care au renuntat la locuintele precontractate au fost atat utilizatori finali, cat si investitori. Cele mai multe unitati s-au intors inapoi de la acestia din urma, a spus Padure.

Compania Star Proiect a demarat proiectul Metropolis, amplasat in apropiere de Piata Chibrit, in 2007, iar la finalul lui 2008 constructia a fost gata.

Proiectul este detinut de Padure, alaturi de un grup de investitori belgieni.

Dezvoltatorii mai aveau in plan sa construiasca un al doilea proiect rezidential amplasat in zona lacului Plumbuita. Anul trecut, compania Sigma Proiect a intrat in insolventa.

„Acum suntem in reorganizare”, spune Padure.

Dezvoltatorul Metropolis Residence nu este singurul in aceasta situatie. Investitorii care au precontractat unitati locative in proiecte rezidentiale din Romania au inceput de anul trecut sa renunte integral sau partial la acestea.

Alte proiecte rezidentiale in care s-a renuntat la apartamente sunt Cosmopolis, Confort City sau Edenia Titan. Majoritatea dezvoltatorilor se confrunta cu astfel de probleme, fie din partea investitorilor, fie din partea clientilor finali, care nu isi mai pot permite locuintele achizitionate anterior.