REAL ESTATE

Iarnă cu costuri mici la întreținere, în blocurile verzi

22 octombrie 2015, ora 17:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
vitanresidence.jpg
Factura pentru întreţinere în blocurile verzi face concurenţă serioasă celei din blocurile vechi şi chiar celei din multe clădiri noi. Pe timpul iernii, locatarii unor astfel de ansambluri rezidențiale plătesc cu până la 40% mai puţin faţă de cei care locuiesc în apartamente similare ca suprafaţă, însă în alte tipuri de construcţii.

Statisticile RPF Development, dezvoltatorul blocurilor verzi Vitan Residence 1, Vitan Residence 2 şi Tineretului Park Residence, arată că pentru un apartament de două camere, de 83 de metri pătraţi şi în condiţiile unor temperaturi de minus 20 de grade în exterior şi de 27 de grade de interior, factura la întreţinere este, în medie, 270 de lei/lună. În cazul construcţiilor vechi depăşeşte 400 de lei/lună.

În cazul unui studio cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, întreţinerea costă, în medie, 120 de lei în timpul iernii, faţă de peste 200 de lei într-un bloc vechi.

În ceea ce privește apartamentele de trei și patru camera, costurile ajung, în cea mai friguroasă lună a anului, la aproximativ 360 lei, respectiv 450 lei.“Acest cost include toate utilitățile facturate unui locatar, la final de lună, de la consumul de apă, gaz, căldură, la serviciile de pază, curațenie, întreținerea lifturilor, a spațiilor verzi de lângă blocuri și a terasei, respectiv taxele de administrație” declară Robert Kurti, managing partner RPF Development.

Costurile mici de întreţinere în blocurile verzi sunt date de materialele din care sunt realizate construcţiile, de centralele termice în condensație, de panourile solare folosite pentru încălzirea apei, gazonul folosit în scop termoizolant.

“Urmărim să oferim cât mai multe avantaje celor care achiziţionează un apartament în blocurile Vitan Residence 2 şi Tineretului Residence Park. Pereţii ”blocurilor verzi” au izolaţie din polistiren dens de 15 cm grosime, faţă de standardul de 10 cm, tâmplăria PVC  cu o distanţă mai mare între foliile de sticlă faţă de standard, care păstrează, de asemenea, căldura în interior, pe timpul iernii. La fel şi geamurile, care sunt de ultimă generație, four seasons. Panourile solare folosite pentru încălzirea apei reduc consistent factura, iar gazonul de pe acoperiş – terasa comună a ansambluluii-, are rol termoizolant pentru apartamentele de la ultimul etaj”, precizează Robert Kurti.

Aproximativ 450 de familii locuiesc, în prezent, în blocurile verzi Vitan Residence 1 şi Vitan Residence 2, ambele proiecte situate în apropierea mijloacele de transport în comun de suprafaţă şi subteran.

Dezvoltatorul RPF Development construieşte în prezent ansamblul rezidențial Tineretului Park Residence, apartamentele fiind deja disponibile vânzării.

Fondată în 2004, RPF Development este o companie imobiliară care investeste, în principal, în dezvoltarea de locuințe cu prețuri accesibile în Europa de Est.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 20 Ianuarie 2020, 06:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter