- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Italienii de la Bluehouse vor sa vanda americanilor terenuri cu proiect in Romania

28 Sep, 18:36 • Redactia DailyBusiness
Compania italiana Bluehouse Immobiliare si-a deschis de curand birourile in Bucuresti si se ocupa in principal cu promovarea terenurilor cu proiect din Romania, pentru a fi vandute catre marii investitori din Europa si Statele Unite.
Italienii de la Bluehouse vor sa vanda americanilor terenuri cu proiect in Romania

Bluehouse Immobiliare vizeaza vanzarea terenurilor cu proiect din Bucuresti si din marile orase, in special cu suprafete mari, intre 12.000 – 25.000 metri patrati, cu valori care pot trece de 2 milioane de euro, intr-o perioada in care piata imobiliara a terenurilor si-a incetinit ritmul de vanzare, sistemul de tranzactionare plecand de la cerere catre oferta, se arata in comunicatul companiei.

In unele tari din Europa, Canada si Statele Unite, situatia economica este deja in redresare, iar piata imobiliara este mai favorabila pentru investitii, pentru anumite oportunitati in special din Romania.

In situatia actuala cererile investitorilor straini sunt in general pentru cumpararea terenurilor cu proiect din Romania, intr-un moment cand preturile de vanzare sunt oportune, se mai arata in comunicat.

Investitorii straini sunt cei ce doresc sa cumpere terenurile cu proiect pentru a le dezvolta, contrar majoritatii investitorilor de acum 3 sau 4 ani, interesati sa cumpere pentru a revinde in scurt timp realizand un profit imediat.

Cumpararea de terenuri cu proiect de catre investitorii straini se va face in cadrul sistemelui Buy Now Build Later (cumpara acum si construieste mai tarziu), terenurile respective fiind destinate dezvoltarilor rezidentiale, comerciale, office sau industriale cu profituri majore pe termen mediu.

Cererile investitorilor straini se refera in special la terenurile cu proiect pentru constructii de ansambluri rezidentiale, industriale, office sau comercial, incluse in intravilan, scoase din circuitul agricol, care detin PUZ, PUD si autorizatie de constructie aprobata, situate in zonele liniei de centura a Bucurestiului sau marilor orase, acolo unde preturile de vanzare sunt pana la 500 euro pe metru patrat.

In momentul actual Bluehouse Immobiliare ofera consultanta pentru tranzactionarea a peste 45 de terenuri cu proiect, cu valori intre 2 miloane si 35 miloane de euro, potrivit companiei.

Bluehouse Immobiliare este o companie specializata in tranzactii imobiliare internationale in special locuinte de lux, dar si tranzactii imobiliare corporate.