REAL ESTATE

JLL Romania: Am intermediat inchirierea unor suprafete triple de spatii de birouri in T1

30 martie 2016, ora 11:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Maria Florea, Head of Agency Office JLL România
Maria Florea, Head of Agency Office JLL România
JLL România a intermediat în primul trimestru tranzacții de închiriere de spații de birouri totalizând aproape 25.000 de metri pătrați, un record al companiei al ultimelor 12 luni. Spațiile au fost închiriate atât în București, cât și în Iași și Cluj-Napoca.

Cele mai mari contracte au fost încheiate pentru spații in Iași (13.000 mp), în timp ce în București tranzacțiile au totalizat 7.500 mp, iar în Cluj-Napoca – 1.700 mp. 

Companiile din domeniul serviciilor, BPO, IT și construcții au fost principalii chiriași ai spațiilor închiriate prin intermediul JLL în T1. Un important trend identificat de departamentul de Office al JLL este că în acest an companiile de BPO/SSC/IT, care sunt interesate să dechidă birouri în România, nu mai caută spații pentru activități de call center de bază, pentru care voiau să plătească 8 euro/mp/lună și să angajeze personal cu 500 de euro/lună.

Acestea caută acum spații pentru activități cu valoare adăugată mai mare (dezvoltare și cercetare) pentru care sunt dispuse să plătească chirii, dar și salarii mai mari."Vedem o intensificare a activității chiriașilor în primul trimestru. Aceștia caută spații de birouri modern nu doar în București, ci și în celelalte orașe mari din țară. JLL a intermediat în primul trimestru contracte care totalizează o suprafață de aproape trei ori mai mare decât cea intermediată în aceeași perioadă din 2015. Acesta este un nivel record al ultimelor 12 luni. Mai mult, în prezent discutăm cu mai multe companii să intre pe piața românească, iar dacă aceste negocieri vor fi finalizate, vom vedea nume noi în România, interesate să-și deschidă operațiuni de BPO, SSC și IT în România", a declarat Maria Florea, Head of Agency Office JLL România.

Cele mai căutate subpiețe de birouri din București rămân Floreasca Barbu Văcărescu, Centru-Vest și mai nou zona Unirii.

Potrivit Mariei Florea, în acest an vom vedea în continuare consolidări în sectoarele financiar și IT, un trend început în ultimii doi ani și care a generat cele mai mari tranzacții de închiriere de spații de birouri (peste 20.000 mp), precum Genpact sau Oracle.

”Mai sunt câteva companii foarte mari care în prezent lucrează la consolidarea activităților din București într-un singur sediu. Acestea caută spații moderne de birouri, care nu doar să răspundă aspectelor financiare, ci și să ofere birouri angajaților un acces bun la transportul public (în special metrou), dar și alte facilități. Având în vedere performanța pieței de birouri de la începutul anului, putem să estimăm că 2016 va fi un nou an bun din punct de vedere al cererii”, explică Maria Florea, Head of Agency Office JLL România.

Chiriile au rămas stabile în acest an, dar merită de menționat că proprietarii sunt dispuși să ofere chiriașilor pachete de facilități mai generoase, precum luni de chirie gratuită, amenajarea spațiilor etc.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

20 februarie 2018, ora 13:10 in | 99 vizualizari | 0 comentarii
CTP numeste un nou Director de Constructii pentru Romania
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 25 Februarie 2018, 21:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter