- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

King Sturge: Interesul investitorilor pentru imobiliare a inceput sa se modereze din nou

23 Sep, 17:09 • Redactia DailyBusiness
Imbunatatirea inregistrata de piata de tranzactii imobiliare, incepand cu a doua jumatate a anului trecut, a inceput sa se modereze in ultima perioada, ca urmare a conditiilor economice dure din Europa, potrivit celui mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara King Sturge.
King Sturge: Interesul investitorilor pentru imobiliare a inceput sa se modereze din nou

In timp ce piata chiriilor da semne de revenire, interesul investitorilor pentru achizitii in domeniu a devenit din nou slab.

In majoritatea tarilor din Europa, inclusiv Romania, chiriile spatiilor de birouri clasa A au ramas constante in T2, iar perspectivele pe termen scurt sunt mai pozitive.

Randamentele investitiilor in proiecte de birouri au ramas de asemenea stabile.

„Chiriile dau semne de stabilizare in comparatie cu scaderea inregistrata in prima parte a anului. Acest lucru a fost datorat in principal zonelor care s-au confruntat de-a lungul timpului cu un grad ridicat de neocupare si care in prezent au inceput sa fie ocupate, insa intr-un ritm foarte incet. Alt factor il reprezinta am?narea demararii de noi constructii”, spune Ben Binns, directorul asociat in cadrul King Sturge Romania.

Pentru proprietatile industriale, chiriile spatiilor premium au fost de asemenea stabile in cele mai multe din cele 26 de piete europene analizate.

Randamentul proprietatilor industriale a inceput sa scada si exista posibilitatea ca aceasta tendinta sa continue in anumite piete, datorita cererii sustinute a investitorilor si a ofertei limitate de spatii de calitate. Cu toate acestea, se simte necesitatea imbunatatirii performantei economice a chiriasilor pentru a revitaliza increderea investorilor.

„Un semn incurajator il reprezinta intrarea unor companii noi pe piata din Romania. Studiul face referire la semnele de recuperare din Europa Centrala si de Est si o stabilizare care este posibil sa apara la inceputul anului viitor si in Romania”, declara Ben Binns.