- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Luxury International: Segmentul rezidential de lux poate reveni mai repede decat celelalte

09 Nov, 18:04 • Redactia DailyBusiness
Segmentul rezidential de lux poate reveni mai rapid decat celelalte, mult mai sever afectate de criza economica, in conditiile in care tranzactiile nu depind de creditare, oferta este redusa, iar numarul solicitantilor este mai mare, apreciaza Stefan Nita, agency director al agentiei Luxury International.
Luxury International: Segmentul rezidential de lux poate reveni mai repede decat celelalte

La ora actuala, piata rezidentiala de lux este favorabila cumparatorilor, potentialii clienti fiind tot mai interesati de locuintele aflate in stadii avansate de constructie. Odata cu aparitia primelor semne de maturizare a pietei locale, clientii au devenit mai informati si selectivi, potrivit reprezentantilor companiei.

Anul 2010 va aduce o asezare a intregii piete, in contextul in care va exista un indicator al preturilor reale de pe piata imobiliara, preturile la care se face tranzactionarea, si nu doar statistici ce iau in calcul preturile cerute de proprietari.

Astfel, o persoana aflata in cautarea unei locuinte va putea avea informatii reale despre preturile platite pentru proprietati similare, notarii incluzand in raportarile trimise nu numai informatii legate de pret, dar si de suprafata, zona, numar camere, anul construirii etc.

„Daca in anul 2009, constructiile rezidentiale sau Penthouse-urile au stagnat, anul viitor, situatia va sta diferit, investitorii se vor stabiliza in procesul lor de constructie, iar piata se va redresa”, crede Nita.