- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

MediaCity: Piata imobiliara bucuresteana va fi efervescenta inca 10 ani

20 Feb, 15:41 • Redactia DailyBusiness
Capitala are un deficit de 30.000 de locuinte si anual se livreaza in jur de 3.000, astfel ca piata imobiliara nu are cum sa scada, ci va fi una efervescenta cel putin 10 ani de acum incolo, a declarat Cristian Enachescu, directorul departamentului de business development al Media City.
MediaCity: Piata imobiliara bucuresteana va fi efervescenta inca 10 ani

„Domeniul imobiliar este in continua crestere si asistam la o maturizare a pietei. Atat in prezent cat si in viitor, cererea va fi mai mare decat oferta”, a declarat, la randul sau, Vlad Vlasceanu, directorul companiei Ad Media si organizatorul Targului Imobiliar National (Timon).

Pretul locuintelor amplasate in imobile nou construite vor cunoaste o crestere anuala de circa 20-25%, in timp ce in urmatorii 2-3 ani, preturile apartamentelor vechi vor scadea, a afirmat Antonio Zarnescu, reprezentantul dezvoltatorului imobiliar spaniol GEA Prasa.

50% din imobilele ansamblurilor rezidentiale sunt date spre vanzare investitorilor care le folosesc pentru inchiriere sau revanzare, a mai precizat Zarnescu.

Locuintele in faza de proiect se vand mult mai ieftin, ajungand in stadiul de finalizare sa se achizitioneze si cu 30-40% mai mult, a spus Vlad Vlasceanu.

Din cei interesati sa-si achizitioneze un imobil, 70-80% o fac inca din faza de proiect, a adaugat Zarnescu.

Editia de primavara a targului imobiliar Timon va continua cu expozitiile organizate intre 19-23 martie si 9-13 aprilie, urmand ca in luna mai sa aiba loc cea de-a doua editie a Timon in Constanta, expozitie urmata de editii locale in Brasov, Iasi, Timisoara, Cluj si Sibiu.