REAL ESTATE

Nordis: Cererea expaților de proprietăți premium a crescut cu 5-7%

30 septembrie 2015, ora 11:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lux.jpg
Și in 2015, partea de nord a Capitalei-cu zonele Floreasca, Dorobanti, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Șoseaua Nordului – Herăstrău, Băneasa, Pipera - este foarte dorită de expați și diplomați, cererea de proprietăți la închiriere crescând cu 7% pe segmentul de apartamente și circa 5% pe segmentul de vile.

Expații vin în Romania, în proporție de peste 70%, însotiți de familii, ceea ce îi determină să aleagă  cu precădere zona de nord, deoarece aici se află cele mai bune grădinițe cu predare bilingvă, școli internaționale, o arie foarte mare de parcuri și spații verzi dar și imobile noi, ci suprafețe mari și finisaje premium.  

Cea mai mare cerere dar și cel mai mare număr de tranzacții s-au înregistrat la apartamentele cu 3 și 4 camere. Cea mai dorită zonă a rămas în continuare Șoseaua Nordului – Herăstrău, datorită poziției sale în proximitatea parcului dar și a unei distanțe relativ scurte atât de școli și centre comerciale, cât și de centrul orașului, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.   

În ceea ce privește cererea de locuințe individuale de închiriat, zona Pipera este în mod special preferată de familiile de expați, aici și oferta de vile noi, bine utilate și echipate fiind și cea mai mare. Într-un buget de 2.000 de euro, expații pot inchiria vilă cu grădină și pot beneficia chiar și de piscină. Cartierele Șoseaua Nordului – Herăstrău, Primăverii, Dorobanți și Aviatorilor sunt de asemenea în topul preferințelor expaților. Aici numărul expaților mai tineri, persoane singure este mai mare, deoarece zona este mai aproape de cele mai căutate restaurante, cafenele sau cluburi.  Cât de mari sunt apartamentele solicitate de chiriașii de lux în zona de nord (cartierele Floreasca, Dorobanti, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Șoseaua Nordului – Herăstrău, Băneasa, Pipera)    Ce bugete au chiriașii de apartamente premium în 2015, în cartierele Floreasca, Dorobanți, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Șoseaua Nordului – Herăstrău, Băneasa și Pipera  


      
Nivelul chiriilor rămâne similar cu cel din 2014
2 camere 3 camere 4 camere Ap tip penthouse
minimă maximă minimă maximă minimă maximă minimă maximă
600 950 800 2.100 1.000 3.700 2.500 7.000
Sursă: Nordis  

Cererea (persoanele care se interesează de închiriere în zonele de lux) este structurată 30% români versus 70% expați, dar în continuare numărul de expați care ajung să și închirieze este net superior față de cel al românilor, procentul rămânînd 85% străini versus 15% români, ca în 2013-2014.  

Numărul cumpărătorilor străini ajunge la 20% din total  

Față de anul trecut, procentul de cumpărători străini a crescut ușor spre 20%, mare parte fiind investitori. Cu toate acestea, profilul dominant al cumpărătorilor de apartamente din zona Herăstrău – Șoseaua Nordului: români care folosesc apartamentele de lux pentru uz propriu.  

Ponderea celor care cumpără apartamente pentru a le închiria ulterior, pentru a le rentabiliza, a ajuns la 35% din totalul celor care cumpără apartamente în zonă (în condițiile în care anul trecut era de circa 20%), aceasta datorită dobânzilor foarte scăzute pentru depozitele bancare, a revenirii creditării, dar și a oportunităților imobiliare aflate în piață.  

De asemenea, asistăm la o întoarcere a investitorilor străini, cei care doresc sa achiziționeze terenuri pentru dezvoltare imobiliară sau doresc să achiziționeze proprietăți deja închiriate ca investiție.   Cele mai căutate apartamente, atât pentru cumpărare cât și pentru închiriere rămân apartamentele de 3 camere.    

Repartiția pe număr de camere și bugete a proprietăților tranzacționate în perioada ian.-sept. 2015  
Tranzacțiile cu apartamente de trei camere au reprezentat aproape jumătate din piața achizițiilor de apartamente premium din București în ultimul an, respectiv un procent de 49%, conform datelor Nordis. La polul opus, garsonierele au o pondere de doar 2% din totalul tranzacțiilor pe segmentul rezidențial de lux din zona de nord.  


În ceea ce privește mărimea bugetelor alocate pentru astfel de locuințe noi, premium, predomină cele cuprinse între 100.000 și 250.000 euro, care reprezintă o pondere de 60% din total.            

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis ­ Administrare, de administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții si dezvoltare imobiliara.  

Nordis are în portofoliu , la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera. 

Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum si Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 16 Iulie 2019, 05:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter