- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Numarul autorizatiilor de constructie a crescut cu 31% in februarie

28 Mar, 09:57 • Redactia DailyBusiness
Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a crescut in februarie cu 31% fata de luna precedenta, pana la 2.283, dintre care circa 69% pentru zona rurala, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).
Numarul autorizatiilor de constructie a crescut cu 31% in februarie

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (+ 173 autorizatii), Sud-Muntenia (+ 123 autorizatii) si Sud-Est (+96 autorizatii).

Comparativ cu februarie 2010, numarul autorizatiilor a crescut usor cu 0,5%, evolutie reflectata in trei regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+37 autorizatii), Sud-Muntenia (+ 25 autorizatii) si Sud- Est (+22 autorizatii). Scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest si Nord-Est.

In primele doua luni ale anului 2011 s-au eliberat 4.566 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+134 autorizatii), Sud-Muntenia (+129 autorizatii) si Sud-Est (+77 autorizatii). Scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru.