- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Patriciu vrea sa cumpere un fond de investitii imobiliar, la dublul valorii de piata

19 Dec, 12:41 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri Dinu Patriciu a facut, printr-un vehicul de investitii, o oferta de preluare de 1 euro cash pe actiune, cu peste 93% mai mult decat pretul de tranzactionare din sedinta de joi, pentru a achizitiona integral actiunile scoase la tranzactionare ale fondului de investitii imobiliare Fabian Romania, companie evaluata la peste 50 mil. euro.
Patriciu vrea sa cumpere un fond de investitii imobiliar, la dublul valorii de piata

Boardul de conducere al Brack Sea Global Propoerties Limited (BSGP), companie detinuta integral de Rompetrol Holding (controlata de Patriciu) si directorii Fabian Romania Limited, mai putin Mark Holdsworth, care este si actionar al companiei, au anuntat ca au ajuns la o intelegere privind oferta BSGP pentru toate actiunile obisnuite scoase la tranzactionare ale Fabian Romania, in afara de cele deja detinute Patriciu, o participatie de 25,2%, care a fost achizitionata inainte de acest anunt.

Oferta facuta astazi este de a cumpara intrega companie, adica restul actiunilor, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii Fabian.

Oferta de preluare ridica valoare de piata a companiei la 50,8 mil. euro, existand 80,8 mil. de actiuni obisnuite ale Fabian Romania la tranzactionare.

Compania BSGP a fost infiintata recent in Insulele Virgine din Marea Britanie cu acest scop.

„Consider ca oferta noastra reprezinta un pret corect pentru Fabian Romania si sunt incantat a avem sprijinul integral al bordului de conducere al fondului de investitii. Oferta noastra ofera siguranta actionarilor Fabian Romania in aceasta perioada de turbulente economice, in care pretul proprietatilor imobiliare continua sa scada”, a spus Dinu Patriciu.

„nvestitia noastra in Fabian Romania ne permite sa ne indeplinim o ambitie veche, aceea de a crea o platforma pe care putem sa construim o companie imobiliara care va achizitiona si dezvolta in Romania”, a adaugat Patriciu.

„Ne bucuram ca Dinu Patriciu a ales Fabian Romania ca vehicul de investitii pe piata imobiliara romaneasca”, a spus Mark Holdsworth, managing director al fabian Capital si investment manager al Fabian Romania.

Directorii Fabian Romania au anuntat ca vor recomanda actionarilor sa accepte oferta lui Patriciu pentru actiuni.

Fondul de investitii Fabian Romania detine, printre altele, cladirile de birouri Baneasa business Center, Evocenter, Cubic Center.
De asemenea in portofoliul fondului de investitii mai intra si proiectul rezidential New Town din Capitala.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 in vederea realizarii de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.