REAL ESTATE

Patriciu vrea sa cumpere un fond de investitii imobiliar, la dublul valorii de piata

19 decembrie 2008, ora 12:41   | 10 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
patriciu.jpgmic.jpg
Omul de afaceri Dinu Patriciu a facut, printr-un vehicul de investitii, o oferta de preluare de 1 euro cash pe actiune, cu peste 93% mai mult decat pretul de tranzactionare din sedinta de joi, pentru a achizitiona integral actiunile scoase la tranzactionare ale fondului de investitii imobiliare Fabian Romania, companie evaluata la peste 50 mil. euro.
Boardul de conducere al Brack Sea Global Propoerties Limited (BSGP), companie detinuta integral de Rompetrol Holding (controlata de Patriciu) si directorii Fabian Romania Limited, mai putin Mark Holdsworth, care este si actionar al companiei, au anuntat ca au ajuns la o intelegere privind oferta BSGP pentru toate actiunile obisnuite scoase la tranzactionare ale Fabian Romania, in afara de cele deja detinute Patriciu, o participatie de 25,2%, care a fost achizitionata inainte de acest anunt.

Oferta facuta astazi este de a cumpara intrega companie, adica restul actiunilor, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii Fabian.

Oferta de preluare ridica valoare de piata a companiei la 50,8 mil. euro, existand 80,8 mil. de actiuni obisnuite ale Fabian Romania la tranzactionare.Compania BSGP a fost infiintata recent in Insulele Virgine din Marea Britanie cu acest scop.

"Consider ca oferta noastra reprezinta un pret corect pentru Fabian Romania si sunt incantat a avem sprijinul integral al bordului de conducere al fondului de investitii. Oferta noastra ofera siguranta actionarilor Fabian Romania in aceasta perioada de turbulente economice, in care pretul proprietatilor imobiliare continua sa scada", a spus Dinu Patriciu.

"nvestitia noastra in Fabian Romania ne permite sa ne indeplinim o ambitie veche, aceea de a crea o platforma pe care putem sa construim o companie imobiliara care va achizitiona si dezvolta in Romania", a adaugat Patriciu.

"Ne bucuram ca Dinu Patriciu a ales Fabian Romania ca vehicul de investitii pe piata imobiliara romaneasca", a spus Mark Holdsworth, managing director al fabian Capital si investment manager al Fabian Romania.

Directorii Fabian Romania au anuntat ca vor recomanda actionarilor sa accepte oferta lui Patriciu pentru actiuni.

Fondul de investitii Fabian Romania detine, printre altele, cladirile de birouri Baneasa business Center, Evocenter, Cubic Center.
De asemenea in portofoliul fondului de investitii mai intra si proiectul rezidential New Town din Capitala.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 in vederea realizarii de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andrei a spus:
19/12/2008 13:32
Cand D. Patriciu cumpara, dupa ce a anuntat ca varful crizei va fi in perioada martie-septembrie 2009, adica dupa ce se vor fi finalizat documentatia de preluare si instalarea noului board rompetrolierist, la pret dublu pe actiune, trebuie sa ne gandim ce se gaseste in spatele acestei stiri. Poate un semn ca in Romania, criza imobiliara, odata cu reluarea finantarii si graba lui Tariceanu de a da OUG 215/2008 cu prima de la stat de 25%, nu va mai dura mult.
 
AristotelCostel a spus:
19/12/2008 15:39
@Vacaru
Cei de la Fabian se umflau in pene la jumatatea anului trecut ca valoarea lor de piata e de 3 ori mai mare decat le propune acum Patriciu. El e un domn ca le ofera doar 35% din "valoarea lor". Asteptam minus 60-70% si pentru restul si, cine stie, poate preluam si noi ceva. Pana atunci, arunca-te in investitii...ca tu esti optimist si ai ochi de investitor.
 
AristotelCostel a spus:
19/12/2008 16:55
Mai exact: "Valoarea de piata a proprietatilor imobiliare detinute de fondul britanic Fabian in Romania era evaluata la sfarsitul lunii iunie la 134,7 milioane euro, suma de peste trei ori mai mare decat investitiile nete initiale de 42 de milioane euro efectuate de companie."
Si:
"Firma Black Sea Global Properties Limited, controlat? de omul de afaceri Dinu Patriciu prin Rompetrol Holding, a f?cut o ofert? de 37,8 milioane de euro pentru preluarea Fabian Rom?nia. "
37,8<42?????
 
Andrei a spus:
19/12/2008 17:22
Dle Aristotel. Valoarea oricarui fond de investitii de acum un an cu cea de azi nu mai este aceeasi. Optimismul este o caracteristica castigatoare.
Respect!
 
Andrei a spus:
19/12/2008 17:27
Valoarea de piata exprima valoarea activelor in care fondul a investit, raportat la pretul de tranzactionare din momentul evaluarii. Valoarea initiala neta este data de valoarea de capital pentru care s-a realizat investitia evaluata. Ce a oferit firma lui Patriciu reprezinta valoarea actiunilor achizitionate si care se aflau pe piata la vanzare. Sunt lucruri total diferite.
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 23 Ianuarie 2022, 04:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter