REAL ESTATE

Piata imobiliara isi revine? Ce semne bune are anul 2014

17 decembrie 2013, ora 11:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imobiliare3.jpg
Piata imobiliara este in continuare intr-un impas, dar exista semne ca lucrurile revin, incet, pe un trend ascendent, afirma oficialii Casei de Insolventa Transilvania (CITR). Vezi ce semne bune are anul 2014.

Piata imobiliara este in continuare intr-un impas, insa avem semne ca lucrurile revin, incet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administram au reusit in ultima perioada sa genereze interes pentru cumparatori”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator in cadrul Casei de insolventa Transilvania.

Proiectele rezidentiale administrate de CITR si-au dublat vanzarile de la intrarea in procedura de insolventa.

Proiectul rezidential Alia Apartments din Bucuresti a insumat in perioada insolventei vanzari de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA. Ansamblul a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa intrarea in procedura, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate.

Ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri. Daca in cadrul proiectului se vandusera doar 44 de apartamente in 4 ani, in prezent, la doar 8 luni dupa intrarea in procedura, s-au vandut 38 de apartamente.

Si in privinta inchirierilor, proiectele din portofoliul CITR au inregistrat un trend ascendent anul acesta. Atat proiectele rezidentiale, cat si spatiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.Astfel, rata de ocupare in cadrul proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar 4 companii s-au mutat in noile spatii, de la intrarea proiectului in administrarea CITR.

Pe segementul inchirierilor rezidentiale, in portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, avand in prezent aproximativ 10 de apartamente inchiriate, la un pret mediu de inchiriere de 2.200 euro/luna.

CITR este liderul pietei de insolventa din  Romania. Compania a gestionat procedura insolventei a peste 650 de societati comerciale. Expertiza sa acopera arii de activitate ca: agricultura, transport, industria farmaceutica, alimentara, a lemnului, a incaltamintei, productii ceramice, panificatie, activitati comerciale, extractia si prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate. CITR este societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Citeste si Cat s-au ieftinit apartamentele in ultimul an: Nu prea mai difera pretul intre vechi si nou
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Sambata, 23 Iunie 2018, 16:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter