REAL ESTATE

Piata inchirierilor de apartamente din Capitala, incetinita de cresterea euro

05 februarie 2009, ora 14:19, autor(i): Cristina Mihai   | 5 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bloc.jpgmr.jpgmc.jpg
Ritmul inchirierilor de apartamente din Capitala a incetinit la inceputul acestui an, fata de ultimele luni din 2008, ca urmare a cresterii euro, care ii determina pe viitorii chiriasi sa caute mai mult timp o locuinta pentru inchiriat, au spus, pentru DailyBusiness.ro, agentii imobiliari.
"Inchirierile merg mai prost decat anul trecut, deoarece clientii care nu au nevoie urgent de un apartament asteapta sa mai scada euro, in timp ce proprietarii tin la pret", a spus Andrei Tudorache, managerul Vertex Imobiliare.

"Tranzactii rapide se fac atunci cand apar clienti care chiar au nevoie de o locuinte. In aceste cazuri, in termen de o zi se si muta in apartament. Evolutia chiriilor va depinde de deblocarea creditelor ipotecare", a adaugat Tudorache.

Elena Usainchisa, agent imobiliar la e-imobiliare.ro, a sesizat de asemenea ca piata este mai lenta."Proprietarii mai asteapta pana sa scada preturile, iar cei care nu lasa la pret pot sa stea si jumatate de an cu proprietatea scoasa la inchiriere, pentru ca acum oferta a crescut, ca urmare a reorientarii proprietarilor de pe piata de vanzari pe inchirieri", a declarat Elena Usainchisa. Aceasta a adaugat ca unii proprietari au scazut chiriile in contextul cresterii euro.

"Daca se da drumul la credite, atunci chiriile vor scadea pentru ca actuali potentiali chiriasi se vor reorienta catre achizitii de unitati locative, mai ales acum ca preturile locuintelor au scazut foarte mult", a explicat Andrei Tudorache de la Vertex Imobiliare.

Reprezentantii agentiei ArtImob considera ca este vizibil la acest inceput de an un buget mai redus pentru inchirieri si un timp mai indelungat pana la alegerea unei proprietati.

"Clienti sunt. Cei care inainte vroiau sa cumpere, acum inchiriaza, avem in fiecare zi 6-7 vizionari, insa daca anul trecut la 3 vizionari incheiai tranzactia, acum umbli 2 zile pana cand clientul se hotaraste", a aratat Valentin Popa, directorul ArtImob.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Angela a spus:
05/02/2009 15:30
Cam pueril comentariul, fata de "gravitatea " crizei si a situatiei imobiliare nu?
 
balonul a spus:
05/02/2009 16:39
foarte tare numele agentului Elena Usainchisa :)))
 
Tavi a spus:
06/02/2009 09:49
foarte tare numele avand in vedere si domeniul in care activeaza :)))))))
 
Ioana Ginju a spus:
06/02/2009 15:47
Din partea onor sefilor de agentii, director de nu stiu ce, a specialistilor in imobiliare, m-as fi asteptat la date concrete, la un limbaj de business, la alt mod de a pune problema. Foarte important atunci cind...iesi la rampa. Ca imagine, a ta, a companiei. Ce au spus ei, poate spune oricine, cu minime cunostinte de piata. Nimic spectaculos care sa faca cinste unui distins sef W.
 
Imobiliare a spus:
12/05/2009 13:33
Hai sa ne mintim cu limbaje de business :)
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 25 Octombrie 2021, 07:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter