- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Piata spatiilor logistice isi va adauga pana la 150.000 mp in 2011

03 May, 12:02 • Redactia DailyBusiness
Pana la sfarsitul acestui an, stocul de spatii logistice din Romania isi va adauga 100.000-150.000 de metri patrati, cele mai multe proiecte fiind dezvoltate la cerere, potrivit raportului companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
Piata spatiilor logistice isi va adauga pana la 150.000 mp in 2011

Preluarea de spatii industriale va fi similara cu activitatea inregistrata in anul 2010, ca urmare a revenirii economice a Romaniei precum si cresterilor economice intregistrate in tarile vest europene.

Ca tendinta, pe termen scurt, achizitionarile de terenuri de catre beneficiarii finali vor caracteriza piata spatiilor industriale.

Chiriile pentru spatiile logistice standard au fost in primele trei luni ale acestui an intre 3,5-4,15 euro/mp/luna. In principalele orase secundare, pretul a variat intre 3,7-4,5 euro/mp/luna.

Cererea de spatii industriale este indreptata catre oferta moderna, la standarde internationale, cu acces bun la infrastructura, potrivit raportului. Pe de alta parte, intrarea marilor corporatii pe piata locala depinde, in mare masura, de nivelul si acordarea subventiilor guvernamentale.