- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Pregatiri pentru World Cup 2022: Qatarul aloca 3 mld. $ pentru infrastructura anul acesta

28 Feb, 11:37 • Redactia DailyBusiness
Compania de stat de constructii din Qatar planuieste sa investeasca 3 miliarde de dolari in acest an in lucrari de infrastructura in vederea construirii orasului care va gazui Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, informeaza Bloomberg.
Pregatiri pentru World Cup 2022: Qatarul aloca 3 mld. $ pentru infrastructura anul acesta

„Intentionam sa organizam o licitatie deschisa. Ne-ar placea sa oferim oportunitati de investitie pentru mai multe companii”, a declarat seful companiei.

Noul oras, Lusail City, va avea 200.000 de rezidenti si o capacitate de cazare pana la 400.000 de locuri si este programat sa fie finalizat pana in 2019. Orasul va include insule arficiale, un centru de distractii, o zona de birouri, un teren de golf si cinci stadioane.

Planificarea orasului a fost realizata impreuna cu Hochtief AG, cea mai mare companie germana din domeniul constructiilor.

Qatarul va cheltui aproximativ 65 de miliarde de dolari in pregatirile pentru Cupa Mondiala, potrivit estimarilor bancii americane Merrill Lynch. Tara planuieste sa-si dubleze capacitatea de cazare, sa construiasca o retea feroviara, noua stadioane si sa renoveze trei arene existente.

Cu o populatie de numai 1,6 milioane de locuitori, Qatarul beneficiza de a treia cantitate de rezerve de gaze la nivel mondial. Guvernul estimeaza o crestere a PIB cu 21% pentru 2011, dupa un avans de 16% in anul precedent.