REAL ESTATE

ProConfort: Locatarii din Confort Park nu ne pot da in judecata

18 ianuarie 2008, ora 12:01   | 5 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Protestele locatarilor din proiectul ProConfort marcheaza inceputul unui an care se anunta bogat in livrari de apartamente noi
Protestele locatarilor din proiectul ProConfort marcheaza inceputul unui an care se anunta bogat in livrari de apartamente noi
Cele sase familii care s-au mutat in apartamentele achizitionate in proiectul Confort Park nu pot da in judecata compania Pro Confort, dezvoltatorul proiectului, pentru ca totul s-a derulat conform cu prevederile contractuale, a declarat Sorin Ionescu, directorul de marketing al companiei, pentru DailyBusiness.
In unul din blocurile proiectului rezidential Confort Park al dezvoltatorului imobiliar Pro Confort s-au mutat, cu cateva saptamani inainte de finalizare, 6 familii, care sunt nemultumite de conditiile gasite.

Conform Realitatea TV, proprietarii locuintelor au mentionat chiar ca se gandesc la o actiune in instanta.

In ceea ce priveste primul bloc al proiectului, finalizat in proportie de 95%, intabularea a fost facuta de catre primarie, iar proprietarii au semnat contractul final de vanzare-cumparare.Reprezentantii dezvoltatorului au explicat ca nu-i puteau impiedica sa se mute, avand in vedere ca apartamentele lor erau finalizate.

"Cumparatorii nu au o cultura imobiliara, cei mai multi se intereseaza, cand semneaza un contract de locuinta, de suprafata acesteia, de felul cum va arata proiectul, nimic altceva", a precizat Ionescu. El a admis insa ca locatarilor nu li s-a precizat de catre companie in mod clar faptul ca finalizarea locuintei nu presupune si finalizarea simultana a tuturor facilitatilor aferente cladirii.

La receptionarea caselor, proprietarii s-au plans de lipsa de utilitati, a ghenei si a locului de parcare.

"Nu putem pune in functiune liftul si ghena pentru ca acestea trebuie predate din punct de vedere juridic asociatiei de proprietari. Pro Confort nu se ocupa de managerierea cladirilor, iar clientii cunosc lucrul acesta", spune Ionescu.

Finalizarea primei cladiri din cele patru ale proiectului va avea loc in maximum doua saptamani, in contract acoperindu-se o intarziere de 10-12 zile, conform lui Ionescu. Finalizarea intregului proiect este prevazuta pentru martie-aprilie anul acesta.

Proprietarii stiau care este termenul de finalizare al intregului proiect, insa au dorit sa se mute acum, potrivit reprezentantilor Pro Confort, care au admis ca acestia nu au fost avertizati la semnarea contractului ca aceste utilitati vor fi puse in functiune la un timp dupa finalizarea locuintelor.

"Nu puteam amenaja parcarea supraterana, avand in vedere ca celelalte blocuri sunt inca in constructie, insa am oferit parcarea supraetajata acoperita a Hotelului Rin Grand (n.r.-ansamblul rezidential este amplasat in spatele hotelului). De asemenea, chiar daca ghena nu e operabila, au fost amplasate tomberoane in fata cladirii", a declarat Ionescu.

"In proiectul pe care l-am dezvoltat in Pipera au existat proprietari care s-au mutat inainte de finalizarea proiectului pentru ca nu au dorit sa mai plateasca chiria si au trebuit sa astepte sa fie finalizata parcarea, insa nu au existat plangeri de acest gen, acestia intelegand ca este o problema de cateva saptamani", a precizat Ionescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Florin a spus:
19/01/2008 09:18
Omul abereaza!! El nu a vandut spatiile comune asociatiei ci proproetarilor care se pot consituti intr-o asociatie.
Termenul de finalizare pentru blocul 2 este de 30 ian conform hartiei pe care am primit-o de la Proconfort.
Blocul trebuia sa aiba 9 etaje si ne-am trezit cu 11... nici asta nu era in contract.
 
Marius a spus:
19/01/2008 18:26
Minciuni!
Tovarashul Sorin Ionescu sa citeasca antecontractul sa vada la ce anume s-a obligat promitentul vanzator!

Capitolul III TERMENE SI CONDITII DE EXECUTARE, Articolele 2 si 6 (se face referire la anexa 2 in care sunt descrise finisajele spatiilor comune pe care se obliga sa le execute pana lavanzarea imobilului ).

Capitolul V Articolul 9 punctele 1 si 3
 
ana a spus:
19/01/2008 18:46
""Cumparatorii nu au o cultura imobiliara, cei mai multi se intereseaza, cand semneaza un contract de locuinta, de suprafata acesteia, de felul cum va arata proiectul, nimic altceva", a precizat Ionescu. El a admis insa ca locatarilor nu li s-a precizat de catre companie in mod clar faptul ca finalizarea locuintei nu presupune si finalizarea simultana a tuturor facilitatilor aferente cladirii."

Va atrag atentia ca antecontractul semnat de noi prevede clar ca la finalizarea apartamentului si semnarea contractului de vc vor fi gata si toate facilitatile aferente cladirii (interior si exterior bloc, ghena, lift, spatii de parcare). Va rog cititi antecontractul inainte sa faceti aceste afirmatii!!!
Mai mult, termenul de finalizare pentru primele trei blocuri a fost in toamna asa ca nu este de mirare ca unii locatari au fost NEVOITI sa se mute in aceste conditii- din moment ce au semnat un antecontract si au platit avansul, evetual au vandut apartamentul vechi sau au obtinut creditul pentru restul ramas de plata- demersuri pe care orice cumparator le-ar face din timp.
Ma revolta si faptul ca se fac presiuni cu vanzarea si plata apartamentelor, in conditiile in care obligatiile vanzatorului nu sunt inca indeplinite.
 
Vlad Georgescu a spus:
23/01/2008 13:31
Daca dl Ionescu se uita cu atentie in antecontractul de vanzare cumparare precum si in contractul de vanzare cumparare va observa ca:
Obiectul Contractului conf art 1, al 1.1 este reprezentat de: ``apartamentul......cota indiviza din spatiile comune ale blocului aferenta apartamentului, precum si cota indiviza din terenul aferent blocului ce revine apartamentului ce face obiectul prezentului antecontract. ``
Nu e nevoie de o cultura imobiliara si de nicio precizare in plus pentru a lamuri acest aspect, platesti pentru TOATE cele de mai sus trebuie sa le si primesti.
Iar termenul de predare deja a fost decalat cu 90 de zile si inca nu s-a anuntat oficial cat va mai dura.
 
okayo a spus:
17/02/2008 10:31
Pentru o poveste despre drumul parcurs de la contractare pana la mutarea in Confort Park intrati pe blogul "underground" al unor vecini "upperground" din Confort Park la adresa Blog Confort Park
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 25 Octombrie 2021, 06:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter