- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proiectul de 100 mil. euro din Constanta va include cea mai mare arena de concerte din Romania

10 Apr, 16:51 • cristina.mihai
Proiectul imobiliar World Trade Center Constanta (denumit la anuntarea pe piata in 2006 Trident Plaza) va fi extins, printr-o investitie suplimentare celei initiale de 100 mil. euro, cu o arena de concerte de 8.000 de locuri, cea mai mare din tara, potrivit dezvoltatorilor.
Proiectul de 100 mil. euro din Constanta va include cea mai mare arena de concerte din Romania

Proiectul este dezvoltat de Red Management prin intermediul a doua companii ale fondului de investitii austriac Immoeast, Harborside Imobiliara si Harborside Hotel.

Reprezentantii dezvoltatorului nu au precizat la cat se va ridica investitia in arena, in prezent fiind in stadiul studiilor de fezabilitate.

WTC Constanta urmeaza sa cuprinda, conform prezentarii initiale a proiectului, o suprafata totala de 130.000 de metri patrati si sa reuneasca un centru comercial, doua cladiri de birouri si un hotel cu 250 de camere clasificat la patru stele. Pe langa acestea, va fi construita si arena de concerte cu capacitatea de peste 8.000 de locuri.

Centrul comercial, cladirile de birouri si hotelul vor fi finalizate la sfarsitul lui 2009. Printr-o faza ulterioara va fi realizata si arena, care va fi inagurata in 2011, a spus, pentru DailyBusiness, Christian Hiver, directorul Paladin Mangement, divizia care se ocupa de inchirierea spatiilor de retail dezvoltate de Red.

Initial, constructia trebuia sa aiba loc in doua faze. Prima, propusa spre finalizare in prima parte a anului 2008, inglobeaza partea de retail si spatiile de birouri. Hotelul de 4 stele era inclus in cea de-a doua faza a constructiei si trebuia finalizat la sfarsitul anului.

Constructia acestei arene a fost luata in discutie si la anuntarea initiala a proiectului, insa hotararea s-a luat ulterior, deoarece constructia este atipica pentru un dezvoltator imobiliar, au declarat reprezentantii dezvoltatorului.

Principala ancora a World Trade Center Constanta va fi un hipermarket Carrefour, care se va intinde pe o suprafata de 6.500 de metri patrati.

Lucrarile de constructie ale acestui proiect au demarat la sfarsitul lui 2007, iar in prezent compania se afla in discutii cu mai multe branduri internationale pentru contractarea spatiilor comerciale din proiect.

„Ne axam in special pe branduri de fashion destinate clasei medium-high”, a precizat Christian Hiver.

„Niciodata nu am efectuat tranzactiile de inchiriere dupa principiul primul venit, primul servit, ci am dorit sa asiguram un mix de clienti bun, iar in cazul de fata avem timp suficient pentru negocieri”, a mai spus directorul Paladin Mangement.

Centrul comercial va avea o suprafata inchiriabila de 36.000 metri patrati si va fi finalizat in al treilea trimestru din 2009. Mall-ul va avea o structura pe 5i nivele, va dispune de 1.400 de locuri de parcare si va fi amplasat in apropiere de Poarta 3 a portului Constanta, urmand sa includa un hipermarket si un retailer de electrocasnice.

In ceea ce priveste hotelul de 4 stele din cadrul proiectului, dezvoltatorul se afla in prezent in negocieri cu doua branduri hoteliere, care deja sunt prezente pe piata romaneasca.

„Acest hotel, dotat cu sali de conferinta specifice retelei WTC, nu va fi doar unul destinat turistilor care vin in vacanta, ci si oamenilor de afaceri. De altfel, noi dorim sa ne pozitionam pe piata constanteana ca un simbol al business-ului”, a spus Hiver.

Proiectul din Constanta a fost achizitionat de fondul austriac de investitii Immoeast, la fel ca si celelalte trei proiecte de centre comerciale dezvoltate de Red Management in Arad, Braila si Baia Mare. Pe langa cele patru centre comerciale, din care doua vor face parte din proiecte imobiliare mixte, compania dezvolta si proiecte rezidentiale in Bucuresti, Iasi si Baia Mare, precum si centre comerciale de dimensiuni mici in peste 20 de orase din tara.

Centrul comercial din Constanta se va alatura centrelor comerciale Tom si Tomis, deja existente, mall-ului City Park Mall of Constanta, care va fi inaugurat in acest an, precum si proiectului Polus Center, dezvoltat de catre TriGranit, acesta din urma fiind de asemenea achizitionat de catre Immoeast.