REAL ESTATE

Proprietarul City Mall intra direct in faliment, mall-ul va fi vandut

04 noiembrie 2010, ora 11:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
city.jpg
Tibunalul Bucuresti a admis cererea Victoria Holding, proprietarul City Mall din Bucuresti, de intrare in faliment prin procedura simplificata, prin care mall-ul va fi vandut iar firma nu se va mai reorganiza, potrivit Ziarul Financiar.
Cu alte cuvinte, firma nu va mai incerca sa se reorganizeze, urmand ca activitatea de administrare sa fie preluata de catre lichidatorul judiciar, dupa ce profitul operational al firmei a scazut in acest an cu 90%, pe fondul reducerilor substantiale de chirii, precizeaza sursa citata.

Victoria Holding, prin care fondul australian de investitii APN European Retail Trust detine City Mall din Bucuresti, a anuntat in octombrie ca are dificultati in a rambursa o datorie de 40 milioane de euro catre Bank Austria, scadenta in noiembrie, si ca renegociaza termenii contractului de credit.

Compania a cerut intrarea in insolventa la sfarsitul saptamanii trecute.Fondul de investitii trebuie sa ramburseze in noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriaca a UniCredit). APN European Retail Trust a cumparat in 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro.

Centrul comercial a fost evaluat la jumatatea anului la 35,4 milioane de euro, in conditiile in care in iunie 2009 valoarea City Mall era stabilita la 51,6 milioane de euro, ceea ce inseamna o depreciere de 31% intr-un an. Fata de pretul de achizitie, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare.

APN European Retail Trust a obtinut in primele sase luni venituri din inchirierea centrului comercial City Mall din Bucuresti de doar 308.000 euro, de peste zece ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. Gradul de ocupare a City Mall a scazut in iunie la 80%, de la 90% un an mai devreme.

Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. Acesta a preluat la sfarsitul anului 2006 centrul comercial de la firma Victoria Holding, detinuta de un grup de investitori britanici.

La randul sau, grupul de investitori achizitionase mall-ul cu mai putin de un an inainte, pentru 46 milioane de euro, de la dezvoltatorul proiectului, Jaguar Development, controlat de oameni de afaceri greci si israelieni.

Complexul are o suprafata totala de 38.000 de metri patrati, dintre care 19.000 mp reprezinta spatii inchiriabile, si a fost deschis in urma cu patru ani, in urma unei investitii de 35 milioane de euro. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 07:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter