- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Romania si Ungaria, singurele piete din estul Europei neatractive pentru investitorii imobiliari

29 Aug, 13:13 • Redactia DailyBusiness
Romania si Ungaria sunt singurele piete imobiliare din Europa de Est neatractive pentru investitori, din cauza activelor supraevaluate, lipsa tranzactiilor aratand necesitatea scaderii in continuare a preturilor proprietatilor, potrivit unui studiu realizat de compania DTZ la nivel mondial si citat de Mediafax.
Romania si Ungaria, singurele piete din estul Europei neatractive pentru investitorii imobiliari

DTZ a realizat un index al valorii activelor imobiliare la nivel mondial pe baza profiturilor anuale pe care investitorii estimeaza ca le vor obtine intr-un orizont de cinci ani, ajustate cu riscurile pe care aceste tari le prezinta.

Luand in considerare toate sectoarele imobiliare, in Europa, cele mai putin atractive piete pentru investitori sunt Marea Britanie si tarile nordice, iar Germania ofera cele mai bune perspective in ceea ce priveste profiturile viitoare.

Europa Centrala si de Est are de asemenea un numar mare de piete neatractive, dar contrabalansat cu un numar egal de tari incluse in categoria „fierbinte”. Astfel, randamentele relativ ridicate, face ca Praga sa se numere printre pietele atractive, ca si Moscova.