- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Studiu: Numarul santierelor cu cereri de materiale a crescut in octombrie cu 13%

26 Nov, 17:34 • Redactia DailyBusiness
Numarul santierelor cu cereri de materiale sau executie a crescut, in luna noiembrie, cu 13% fata de octombrie, in topul domeniilor cu cele mai multe santiere la care se asteptau oferte aflandu-se cladirile rezidentiale private, potrivit unui studiu IBC Focus, companie specializata in monitorizarea pietei constructiilor.
Studiu: Numarul santierelor cu cereri de materiale a crescut in octombrie cu 13%

In decursul ultimelor cinci luni, cladirile rezidentiale private au cumulat 25% din totalul de cereri de materiale.

Judetele cele mai active din punctul de vedere al cererii de materiale de constructii sunt Bucuresti, Ilfov, Cluj si Brasov. La capatul opus, judetul Teleorman a avut doar 3 santiere cu solicitari de materiale in decurs de 5 luni.

„Echipa noastra afla zilnic de cel putin 15 santiere noi pe care se solicita oferte de constructii. Prin urmare, piata constructiilor inca nu da semne sa intre in perioada de declin de care sufera pe timpul iernii, ci tocmai, acum multi beneficiari si constructori se grabesc sa finalizeze lucrarile pe sfarsit de an”, a declarat Adriana Bodron, managing partener IBC Focus.

Studiul IBC Focus a fost realizat pe un esantion de 869 de respondenti beneficiari sau constructori ai santierelor active din Romania. Metodologia de cercetare calitativa a cuprins chestionare cu intrebari multiple aplicate direct, centralizarea si evaluarea efectuandu-se in decurs de cinci luni.