- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Studiu: Vanzarile de proprietati cu probleme, in crestere la nivel global

24 Aug, 12:34 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile de proprietati cu probleme au crescut substantial in ultimul an, la nivel global, iar numarul acestora va urca si in 2010, cele mai mari majorari ale achizitiilor de astfel de proprietati inregistrandu-se in Africa de Sud, SUA, Noua Zeenlanda, Malaezia si Ungaria, potrivit unui sondaj efectuat de asociatia britanica Royal Institute of Chardered Surveyors (RICS).
Studiu: Vanzarile de proprietati cu probleme, in crestere la nivel global

Potrivit studiului, citat de presa internationala, peste 75% din cele 27 de tari, incluse in sondaj, au inregistrat in T2 2009 o crestere a vanzarilor de astfel de proprietati, fata de T1.

„Scaderea chiriilor si cresterea falimentelor va duce cel mai probabil la cresterea numarului de proprietati distressed de pe piata in urmatoarea perioada”, a spus Oliver Gilmartin, economist senior la RICS.

De asemenea, pe piata s-a observat si o crestere a interesului fata de astfel de proprietati, printre pietele care sunt atractive pentru astfel de fonduri de investitii numarandu-se Italia si Marea Britanie.

„Germania, SUA, Ungaria, Romania, Spania si Irlanda vin din urma. Unul dintre cele mai evidente motive al interesului actual este fara indoiala nivelul de scadere al preturilor, in unele din aceste piete”, a precizat Gilmartin.