REAL ESTATE

Suedezii de la Skanska au inaugurat prima cladire din Green Court, noua "casa" a Orange

31 octombrie 2014, ora 15:53 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Skanska - Green Court Bucharest (1).jpg
Skanska, companie suedeza de dezvoltare imobiliara specializata pe constructii ecologice, a inaugurat joi prima cladirie din ansamblul de birouri Green Court Bucharest, aflat in nordul Capitalei. Lucrarile au durat 19 luni si au necesitat investitii de 46 de milioane de euro.

Aceasta faza a primei investitii Skanska in Romania include o cladire de birouri cu un spatiu inchiriabil de 19.500 mp in 12 etaje deasupra solului, precum si parcarea subterana pentru primele doua cladiri ale complexului. Cladirea A este in acest moment inchiriata in procent de 90% companiilor Orange Romania si Schneider Electric Romania, care se vor muta pana in primavara anului 2015.  

Orange Romania a inchiriat 8 etaje din prima cladire a complexului Green Court Bucharest. Operatorul telecom va ocupa 13.700 mp din cladirea ce ofera un spatiu inchiriabil de 19.500 mp, respectiv 70%. 

In noua locatie, Orange Romania va avea peste 1.500 de angajati. Procesul de relocare va incepe in toamna acestui an, astfel incat rata de ocupare a cladirii A din Green Court Bucharest va ajunge la 90%. Tranzactia a fost mediata de catre BNP Paribas. Celalalt chirias al cladirii este Schneider Electric, care a contractat la inceputul anului 3.100 mp.

Orange Romania si-a extins la sfarsitul anului 2012 birourile din cladirea Europe House din Piata Victoriei, Bucuresti, unde ocupa momentan 9.200 de metri patrati. Tranzactia a fost una dintre cele mai importante pentru piata imobiliara din 2012, fiind de peste 7 ori mai mare decat suprafata medie tranzactionata in Bucuresti anul acela pe segmentul birouri. De asemenea, a fost cea mai mare tranzactie de renegociere a anului 2012. Compania va avea astfel doua "cartiere generale" in Bucuresti.

Printre dotarile ansamblului de birouri Green Court se afla o curte interioara cu spatii verzi, zone de socializare cu conexiune Wi-Fi gratuita, vestiare, dusuri si facilitati pentru biciclisti.

Green Court Bucharest este situat pe Strada Gara Herastrau, in zona Floreasca - Barbu Vacarescu, una dintre hub-urile de business din Bucuresti. Ansamblul este dezvoltat folosind tehnologii verzi si solutii sustenabile cum ar fi fatada eficienta din punct de vedere energetic, aportul crescut de aer proaspat, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de miscare si de intensitate sau statiile de incarcare pentru masinile electrice. Proiectul va fi certificat LEED Gold.  

Skanska Romania este un dezvoltator de cladiri ecologice de birouri. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska. Toate proiectele dezvoltate in Romania vor parcurge procesul de certificare LEED.  Operatiunile Skanska sunt concentrate in marile zone metropolitane din Republica Ceha, Ungaria, Romania si Polonia.  

Grupul Skanska are in prezent 57.000 de angajati in pietele pe care activeaza in Europa, Statele Unite si America Centrala, inregistrand in 2012 venituri totale in valoare de 132 miliarde coroane suedeze.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 14:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter