- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

The Advisers: Suprafata spatiilor industriale de clasa A inchiriate s-a dublat in S1

29 Sep, 15:36 • Redactia DailyBusiness
Primele sase luni ale anului 2010 au adus o revenire a pietei industriale din Bucuresti. Astfel, totalul spatiilor industriale de clasa A inchiriate totalizeaza aproape 50.000 de metri patrati, dublu fata de primul semestru al anului trecut, conform unui studiu al companiei de consultanta imbiliara The Advisers.
The Advisers: Suprafata spatiilor industriale de clasa A inchiriate s-a dublat in S1

Cu toate acestea, atat chiriasii, cat si dezvoltatorii continua sa fie precauti – dezvoltatorii tin noile proiecte pe „hold”.

Totodata, a fost observata o stabilizare a chiriei, in timp ce rata de neocupare a crescut usor, de la 10% la 12%.

Spatiile medii inchiriate au ramas la acelasi nivel ca anul trecut, adica la circa 2.500 metri patrati, conform reprezentantilor The Advisers.

Partea de vest a Bucurestiului a ramas in atentia dezvoltatorilor si a chiriasilor, fiind destinatia preferata pentru dezvoltari industriale, mentinand o concentratie de peste 85% din stocul existent pe piata.

Cel mai mare contract de pre-inchiriere, incheiat in primele sase luni din acest an, de 10.000 metri patrati, a fost semnat pentru un proiect situat in zona de vest a Bucurestiului, de catre o companie din domeniul auto.

Cea mai mare cerere de inchiriere a venit de la companii din sectorul FMCG (industria bunurilor de larg consum, n.r.) si domeniul tipografic.

Comparativ cu 2009, tranzactiile realizate de catre companiile de logistica au reprezentat un procent mai mic, inregistrand doar 13% din total.