REAL ESTATE

Tiriac da in judecata statul roman

23 septembrie 2014, ora 15:15, autor(i): Madalina Pana   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tiriac.jpg
Documente atasate:
Omul de afaceri Ion Tiriac a initiat un demers in instanta impotriva statului roman, ce ar putea avea legatura cu plata unei chirii catre RA-APPS.

Dosarul prin care omul de afaceri da in judecata statul roman a fost inregistrat luni, 22 septembrie, la Tribunalul Bucuresti.

In acest dosar apar ca parati Regia Autonoma -Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Sucursala pentru Administrarea si Intretinerea Fondului Imobiliar si Ministerul Finatelor Publice.

Contactat de catre DailyBusiness.ro, avocatul lui Tiriac, Nicolai Mindrila, a spus ca demersul este abia la inceput si ca nici macar nu s-a fixat primul termen de judecata.Intrebat daca procesul are legatura cu suma pe care omul de afaceri o plateste drept chirie catre RA-APPS, avocatul a invocat secretul profesional.

Anul trecut, numele lui Ion Tiriac aparea intr-un tabel al chiriasilor RA-APPS, iar in dreptul acestuia se mentiona ca imobilul este partial in administrarea regiei de stat.

De asemenea, chiria platita de omul de afaceri era de 26.897 euro, nivel ridicat in comparatie cu sumele platite de alti chiriasi.
Omul de afaceri a specificat la momentul publicarii acestor informatii ca a platit chirie asa cum i s-a cerut si ca el nu a negociat nimic.

Tot anul trecut, Tiriac mentiona ca a cumparat vila in care locuieste in urma cu 15 ani de la proprietarul care a revendicat-o de la stat. Statul a demonstrat insa ca ii apartin o camera de la parter, una de la subsol si o parte din terenul unde se afla casa, asa ca plateste chirie pentru ele la RA-APPS.

In ianuarie anul trecut, Guvernul a prezentat lista chiriasilor RA-PPS, pe care figurau, printre altii, Gabriel Cotabita, Adrian Severin, Mioara Roman si Andrei Paunescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
23/09/2014 16:59
La banii lui ce vrea???Sa stea gratis???Daca nu I-a convenit de ce nu si-a construit o casa???A crezut ca o cumpara pe asta cu bani marunti!Alt smecher!
 
CD a spus:
24/09/2014 15:00
Asa, Mircea, bine le-ai zis-o, fii necrutator cu burjuii astia care sug sangele poporului...
Sa-l zvarle afara ca pe-o masea stricata si pe urma sa inchirieze altcuiva, la un pret de 10-40 ori mai mic (cum platesc toti ailalti de pe lista), asa cum numai statul roman stie sa faca afaceri...
 
mircea a spus:
29/09/2014 08:07
Musiu CD,daca de la unu cu bani statul cere o chirie normala,zici ca trebuie dat afara?Tiriac nu a fost obligat sa stea in acel imobil cu aceea chirie.Daca nu-I convine sa se mute nu sa se judece!
 
CD a spus:
01/10/2014 18:36
Nea Mircea, matale tre' sa fii super-bogat daca o chirie LUNARA de 125 euro/METRU PATRAT ti se pare "normala". De fapt, cica ar fi mult mai mult, ca tot banetul ala ar fi pentru chiria unei camere de 16 mp. Si asta in conditiile in care chiriile in imobile de birouri de clasa A au scazut sub 20 euro, iar alea pentru spatii industriale - adica active productive! - le gasesti la 2-3 euro.
Si, daca tot esti asa bogat, n-ai vrea matale sa platesti preturi de om bogat? De exemplu, ai putea incepe platind 15 euro litrul de benzina, nu 1,5 euro, ca prostimea...
Io cre'ca matale esti din alt film, ala cu "de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi"... de unde tot apareti, frate...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter