- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Tranzactiile \”Prima Casa\” merg incet si in provincie: Imoinvest a pre-contractat doar doua locuinte

23 Jul, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Compania de dezvoltari imobiliare Imoinvest SA, membra a grupului financiar Imofinance, care a lansat o campanie pentru programul "Prima Casa" la inceputul acestei luni, a inregistrat 5 clienti interesati in program, dintre care doar doi au semnat ante-contracte, conform companiei.
Tranzactiile \Prima Casa\ merg incet si in provincie: Imoinvest a pre-contractat doar doua locuinte

Imoinvest are in portofoliu 70 de apartamente eligibile pentru programul Prima Casa, in Sibiu si Cluj-Napoca.

Programul a readus interesul clientilor pentru locuinte, insa tranzactiile se lasa asteptate, mai ales ca inca nu au semnat toate bancile conventia cu statul in acest sens.

„Consideram multumitoare rezultatele obtinute pana acum, in contextul in care experienta practica acumulata de clienti si de bancile finantatoare, in aceasta scurta perioada de timp, a scos la iveala o serie de neclaritati de ordin metodologic ale programului guvernamental, care puteau conduce la blocaje in materie de tranzactionare efectiva”, precizeaza Iosif Pop, presedintele grupului financiar Imofinance.

Principala lacuna procedurala a programului guvernamental „Prima Casa” a fost cea legata de omiterea faptului ca pot exista si apartamente nou-construite de catre dezvoltatori imobiliari ce au apelat si la surse financiare provenite din credite bancare, asadar purtatoare de ipoteci, spune Pop.

Aceasta neclaritate a fost solutionata in cadrul unei intalniri dintre reprezentantii Guvernului si cei ai bancilor, cand s-a stabilit ca pot fi achizitionate prin program si locuinte ipotecate.